Review: drie verschillende Etos gezichtsmaskers

Etos gezichtsmaskers

Eens in de zoveel tijd plan ik een bezoekje naar de Etos als ik in de stad ben. Even lekker rondkijken en er is altijd wel iets wat op is. Zo ging ik dit keer op zoek naar andere gezichtsreinigingsproducten en kwam ik terug met gezichtsproducten én nieuwe Etos gezichtsmaskers. Perfect dacht ik; het is een ideale manier om even te ontspannen maar ook om mijn gezicht extra verzorging te bieden. Tijd om eens te kijken welke voor mij het best werkt.

Masker cucumber & citrus extract

Aanbrengen & afhalen:
Het masker bevind zich in een klein zakje die je makkelijk kan opbergen maar ook open maken. Als je wil beginnen met het aanbrengen van het masker is stap één je gezicht goed reinigen met reinigingsmelk of andere gezichtsproducten. Daarna kan je echt het masker aanbrengen. Dit gaat vrij eenvoudig, het zakje scheur je open en daarna breng je met je vingers het masker aan. Als het masker is opgedroogd na ongeveer 15 minuten kan je hem eenvoudig eraf halen met een washandje of met je vingers zelf (dan moet die wel goed opgedroogd zijn!)

Geur & kleur:
Het cumcumber citrus masker ruikt aan het begin heel sterk, dit komt naar mijn idee door de citrus geur die het masker bevat. Maar de geur is heel fris en daardoor heel fijn. Aan de loop van de tijd wen je aan de sterkere geur wanneer het masker intrekt. Het masker zelf is vrij transparant qua kleur, waardoor die niet heel aanwezig is op je gezicht. Gelukkig kan je hem niet vergeten als die intrekt, want dit merk je wel wanneer je je mond beweegt.

Eindresultaat:
Het masker heeft mijn huid een rustige uitstraling gegeven. Dit was te merken aan de minder rode kleur die mijn huid had na het gebruiken. Daarnaast was mijn huid erg glad en voelde het erg schoon aan! Een echte aanrader dus!

Etos gezichtsmaskers

Mudmask lavendel:

Aanbrengen:
Het masker is erg fijn aan te brengen op je gezicht, omdat het masker een vloeibaar mengsel is. Dit zorgt ervoor dat je het eenvoudig met je vingers aan kan brengen, super fijn! Vergeet voor het aanbrengen van een masker niet je gezicht goed te reinigen zodat je helemaal geen make-up resten meer op je gezicht hebt. Na het aanbrengen is het tijd om te wachten tot het masker is opgedroogd.

Geur & kleur:
Het masker bestaat uit dode zee minerale, zeewier & lavendel. Dit zorgt voor een frisse lavendel geur. Ik vind het een aangename geur. Naast de geur is de kleur van het masker ook heel bijzonder. Het masker heeft namelijk een turquoise blauwe kleur, net als de verpakking!

Resultaat:
Na het laten intrekken van het masker heb ik hem er rustig afgehaald met lauw warm water & een washandje. Dit heeft ervoor gezorgd dat het masker makkelijk te verwijderen is. Mijn gezicht voelde na het masker fijn aan. Het grootste resultaat van het masker was mijn gekalmeerde huid, dus ik ben tevreden. Zal hem zeker nog een keertje halen.

Eindoordeel:
Zoals je al hebt gelezen ben ik erg te spreken over het aanbrengen en het afhalen van het masker. Op de verpakking van het masker staat aangegeven dat je het masker 10-15 minuten moet laten intrekken, maar bij mij was het masker op meerdere punten nog niet opgedroogd. Dus ik heb gekozen om het masker iets langer op mijn gezicht te laten zitten, ongeveer 20-25 minuten. Het was nog niet overal opgedroogd, maar het leek mij genoeg tijd om het eraf te halen. Het resultaat was super fijn, mijn gezicht was super zacht en mijn huid was goed gekalmeerd. Een succes dus!

Etos gezichtsmaskers

Mudmask acai berries

Aanbrengen:
Het aanbrengen van het Mud mask was vrij eenvoudig. Net als bij de andere maskers blijft vooral belangrijk dat je je gezicht voor het aanbrengen goed reinigt. Dit keer heb ik gebruik gemaakt van reinigingsmelk en tonic. Dan wist ik in elk geval zeker dat alle viezigheid uit mijn huid verdwenen was. Dit zorgt ervoor dat het masker goed zijn werk kan doen. Het aanbrengen ging als volgt; je brengt wat mask op je vingers en smeert dit geleidelijk uit over je gezicht. Wanneer je het hele zakje op je gezicht heb gesmeerd is het tijd om een wekker te zetten ter herinnering en te relaxen.

Geur & kleur:
De kleur en geur van dit laatste masker vond ik erg passen bij de naam die Etos het masker gegeven heeft. Het heeft de kleur van klei, maar ruikt ook echt wel naar klei. Ik vind de geur erg fijn, want het zorgt er niet voor dat ik in mijn ogen wil wrijven omdat ze prikken en ik hoefde niet te wennen aan de geur. Dit zorgt ervoor dat ik gelijk kon ontspannen en nergens aan denken.

Resultaat:
Na ongeveer 15 minuten was het tijd om het masker van mijn gezicht af te halen. Ook nu was mijn gezicht weer heel glad en had een verzorgde glans gekregen. Daarnaast was mijn huid nadrukkelijk minder rood na het masker. Super fijn, want de rode gloed was de laatste dagen erg aanwezig.

ETOS MASKERS, ik ben fan!

Ik ben over alle maskers heel erg te spreken, ze doen goed hun werk en zorgen bij mij voor een hele rustige en zachte huid. Mijn favoriet is denk ik toch wel de Mud mask. Door de aangename geur vanaf het begin en het resultaat. Mijn huid is al jaren een drama als het gaat om onzuiverheden, maar na het aanpassen van mijn reinigingroutine en het wekelijks gebruiken van een masker is het echt veel rustiger geworden. Heb jij nu ook last van een onzuivere huid of wil jij jezelf gewoon verwennen met een maskertje, probeer ze zeker uit!

Dit vind je vast ook leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge