DIY: Gepersonaliseerd wandrek voor op je slaapkamer

DIY

Creativiteit wil ik het liefst op diverse manieren samenbrengen in mijn kamer. En later hopelijk ook in mijn eigen huis. Het was tijd om meer persoonlijkheid in mijn slaapkamer te brengen! En ik denk dat het goed gelukt is met deze leuke DIY. Tijd om te gaan kijken. 

Persoonlijke touch!

Jaa! daar is dan na een half jaar de eerste echte creatieve blog. Dat betekent sowieso al voor mij een grote persoonlijke touch aan de blog aangezien creativiteit in mijn leven een grote rol speelt. Maar naast de touch aan de blog geeft het ook een persoonlijk tintje aan mijn kamer. Het wandrek idee heb ik gevonden op Pinterest, maar deze was niet helemaal in mijn style. Wel vond ik het idee super tof dus vond ik het tijd voor mijn eigen variant. Mijn eigen draai zit hem vooral in de details in het rek zoals de quotes, foto’s & de letterslinger.

Benodigdheden:

Voordat ik aan de slag kon heb ik de nodige spullen in huis gehaald want een leeg rek ophangen vond ik niet zo’n goed idee. Natuurlijk kan je het rek op alle manieren vullen met jouw favorieten spulletjes. Maar de benodigdheden die ik heb gebruikt tijdens de DIY zijn de volgende;

  • Een kippengaas rek van ijzer (gewoon zilver)
  • 6 haakjes om het rek op te hangen
  • Zakje wasknijpers
  • Clipjes
  • Letterslinger
  • Foto’s
  • Quotes/posters
  • Een macramé planten hanger + potje

DIY Wandrek

Bij mij was het wandrek een langdurig project. Dit had verschillende oorzaken. Zo had ik lang niet alle spullen snel in huis, geen tijd om het af te ronden. Maar afgelopen week was daar het moment; tijd & motivatie om mijn kamer eindelijk af te maken! Oké puntje bij paaltje, de DIY is niet heel ingewikkeld als je alle materialen in één keer haalt kan je aan de slag.

Om te kunnen beginnen maak je eerst zes gaatjes in de muur. Drie aan de bovenkant en drie aan de onderkant van het gaas. Hierin bevestig je de haakjes om het gaas aan op te hangen. De bovenste drie haakjes richt je naar boven, de onderste drie naar beneden. Je zal wel denken waarom? Omdat de onderste drie het rek tegenhouden om schuin te trekken. Zo blijft die strak tegen de muur hangen. Toen het rek eenmaal stevig aan de muur hing ging het snel. Mijn foto’s kwamen binnen, de tekst voor de letterslinger was bepaalt en tijd om alles te bevestigen aan het rek. Hiervoor heb ik eenvoudige wasknijpers en metalen clipjes gebruikt. De macramé planten hanger heb ik op het Grafisch Lyceum zelf gemaakt, het plantje erin is het enige wat nog mist! Dan is mijn muur done!

Tijd om te kijken naar het eindresultaat!

DIY DIYDIY DIY DIY

 

Vind jij het idee van de gepersonaliseerde wand leuk? Ga dan zelf aan de slag en deel het eindresultaat via #schatreijk. Ik kijk uit naar de resultaten! 

Dit vind je vast ook leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge