RECEPT: Bananenbrood met appel!

bananenbrood met appel

Bananenbrood is een perfect ontbijtje, tussendoortje maar kan stiekem ook nog voor de lunch! Ik was weer in de testfase, dus dit keer een bananenbrood met appel. Een zoete bite erbij bevalt mij erg goed. Laten we de keuken in gaan om te gaan bakken!

101 dingen in 1001 dagen

Ik ben fan van variatie in mijn tussendoortjes, maar toch ben ik een echte fan van het bananenbrood. Maar waarom zou je hier niet mee kunnen variëren bedacht ik mezelf. Dus heb ik er een doel van gemaakt op de lijst ‘101 dingen in 1001 dagen’. Ik wilde in 2.5 jaar tijd minimaal vijf nieuwe variaties maken van het fenomeen bananenbrood. Na de variatie met blauwe bessen is vandaag de volgende afwisseling aan de beurt, appel!

Benodigdheden

  • 3 bananen
  • 4 grote dadels
  • 3 eieren
  • 150 gram meel (havermout meel + amandelmeel, maar kan ook mix van andere soorten meel bijv. spelt en tarwemeel.)
  • Eetlepel kaneel
  • Appel (1 kanzi appel)
  • Bakpapier
  • Bakblik
  • Staafmixer

Bananenbrood met appel!

Dit keer is de basis net iets anders als normaal. Ik kwam bij Healthinut een nieuwe variant tegen en was nieuwsgierig. Voordat we kunnen beginnen met het maken van het bananenbrood moeten we even alles verzamelen en een goede voorbereiding plegen. Dat is tevens het halve werk. Laten we beginnen met de oven voorverwarmen op 180 graden en het bakpapier in het cakeblik doen. Nu is het tijd om aan de slag te gaan! Weegschaal gereed? Beslagkom bij de hand? Ja? Oké tijd om te gaan bakken!

Aller eerst maken we van de fijne havermout vlokken echt meel! Even wegen & staafmixer aan! Even een nieuw bakje pakken en doe hier de bananen, de dadels, het kaneel in en maak dit tot een fijn beslag. Als het een glad mengsel is voeg je de eieren en het meel toe. Als laatste snijd je de appel in kleine blokjes en voeg je ook toe aan het beslag. Nog één keer goed mixen en doe het beslag in de cakevorm. Zet hem in het midden van de oven voor 50 tot 60 minuten. Even afkoelen en dan kun je genieten!

TIP: Als je het bananenbrood wilt gebruiken voor een tussendoortje, snijd hem dan in plakjes & vries de meeste plakjes in. Haal ze uit de vriezer wanneer je een plakje wilt eten, wel een dagje van te voren zodat het kan ontdooien!

Dit vind je vast ook leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge