Recept: Courgettini met kip, pesto & pijnboompitten

Courgettini

Courgettini, ik ben al fan vanaf het eerste moment. Het was op een zomerse avond met mijn vriendinnen samen. Heerlijk een avond kletsen en genieten van deze overheerlijke & gezonde avondmaaltijd! Perfect. Tijd om jullie op de hoogte te brengen van deze eenvoudige avondmaaltijd!

Ingrediënten

  • 2 courgette (of kant en klaar bij de Albert Heijn)
  • 2 handjes pijnboompitten
  • 2 kipfilet
  • cherry tomaatjes
  • pesto
  • champignons

Green, green & green!

Aan de ingrediënten is het al te zien, de hele maaltijd bestaat voornamelijk uit heel veel groente. Super fijn want het blijft voor veel Nederlanders een groot probleem om de dagelijkse hoeveelheid binnen te krijgen. Ben je op zoek naar nieuwe gezonde recepten die niet veel tijd kosten? Ideaal, de courgettini! We gaan aan de slag. Maak je de courgettini zelf, dan is daar een apparaatje voor nodig. Deze heb ik bij de blokker gevonden. Maar sinds kort biedt de Albert Heijn het ook kant en klaar aan. Spaart weer tijd. Als je de courgette hebt veranderd in heuse spaghetti 2.0 is het tijd voor de rest. Pak een grote wok pan zodat je alles in één pan kunt bereiden. Begin met het bakken van de kip, snijd deze vooraf in stukjes & naar wens kruiden. Zodra de kip gaar is is het tijd om alle groente toe te voegen. Champignons (gesneden) & cherry tomaatjes (door de midden). Nu alle groente erin zitten kun je de laatste dingen voorbereiden. Pak alvast de borden en bak de pijnboompitjes .. blijf in de buurt want ze zijn snel zwart. Ja het is bijna tijd om te eten. Meng alles door elkaar dan is het tijd om op te scheppen. Strooi de pijnboompitjes eroverheen en tijd om te genieten.

Dit vind je vast ook leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge