bananenbrood

Drie jaar geleden in Amerika heb ik op een late zomeravond samen met mijn tante voor het eerst bananenbrood gemaakt. Ik was direct verkocht. Tussendoortje, ontbijt of lunch je kan het gebruiken voor alle maaltijden. Ideaal dus! Ben jij ook van plan om ooit bananenbrood maken? Bekijk hier dan naar het recept!

My favorite: Bananenbrood!

Op het moment dat ik ergens ga lunchen of gewoon een kopje koffie ga drinken hoop ik altijd dat er een bananenbrood op de menukaart staat. Vaak is dit niet zo, want veel restaurantjes maken het niet. Na lang zoeken vond ik het tijd om er zelf een te maken. Wel een gezonde versie dus geen bananenbrood met vele suikers, boter en alle andere calorierijke producten. Dit recept van ChickLovesFood is een heerlijke variant gemaakt met gezonden ingrediënten.

Ingrediënten voor bananenbrood:

  • 3 bananen
  • 150 gram amandelmeel
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • 3 eieren
  • snuf zout
  • 2 eetlepels honing
  • 1 hand noten: ik heb hazelnoten en pecans gebruikt
  • snuf kaneel
  • olie om in te vetten

Bereidingswijze

Als je begint met bakken is het verstandig om te beginnen met het gereed maken van de oven en het bakblik die in de oven gaat. Laat de oven voorverwarmen op 170 graden. Voor dit bananenbrood kan je een normaal cakeblik gebruiken. De olie is voor het invetten van het cakeblik. Het cakeblik kan je even opzij zetten, dan is het nu tijd voor het beslag van het bananenbrood.

Zoals je ziet heb ik gebruik gemaakt van zelfrijzend amandelmeel van Koopmans. Weeg het meel af met een weegschaal op 150 gram. Doe het meel in een grote kom waarin je ingrediënten kan samenvoegen. Begin daarna met het fijn maken van de bananen. Ik heb gekozen voor 4 kleine bananen, maar 3 grote bananen is ook voldoende. Houdt hier dus rekening mee met hoeveelheid bananen die je kiest. Als je de bananen geprakt hebt, voeg dit toe bij het amandelmeel. En vervolgens de rest van de ingrediënten toe.

Als alle ingrediënten in de beslagkom zitten kan je de mixer erbij pakken. Mix het beslag tot een glad beslag, maar in een korte tijd! Giet het cakemengsel in de vorm en dan is het tijd voor de oven! Zet de timer op 55 minuten, dan is het tijd om te proeven!

Enjoy your lovely meal!

banana-bread-1

Heb jij het overheerlijke recept uitgeprobeerd? En ben je trots op je eindresultaat, deel deze dan met mij op onze Facebookpagina of op Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Adres gegevens

Sir Winston Churchilllaan 803
2287 AR Rijswijk
(geen bezoekadres)

06-11000108

Aanbevelingen

Kaartjes waar je écht iets aan hebt. Om iemand te verrassen voor zijn of haar verjaardag, een leuk kaartje voor in je interieur of om je voorraad mee aan te vullen. Met de kaarten van Schatreijk kun je alle kanten op! De kwaliteit is goed en de printjes zijn uniek. Doen! ♥️
Tessa
Beeke

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen.

Copyright © 2019 Auros. All rights reserved.

Add to cart