Na een zomerse avond ben ik begonnen met het realiseren van een grote droom, namelijk een eigen blog. En ja het is een feit! Na jaren lang veel blogs met veel plezier gelezen te hebben ga ik nu mijn eigen pad beginnen! Schatreijk staat voor lifestyle, design, travel en nog veel meer waar ik heel blij van word. Ik hoop dat jullie hier ook blij van worden!

Wat leuk dat je een kijkje komt nemen in mijn leven! Deze tijd van mijn leven is erg bijzonder. Ik heb mezelf ontwikkelt tot een jong volwassen vrouw die weet wat ze wil doen & bereiken in haar leven. Ik neem jullie graag mee naar het begin van mijn ontdekkingsreis tot aan de start van mijn eigen lifestyle blog.

Start ontdekkingsreis

De tijd waarin ik begon met het ontdekken wat ik graag zou willen doen met mijn leven was in de zomer van 2011. Het komende schooljaar stond in het teken van het kiezen van mijn examenvakken en het kiezen van een vervolgopleiding. Deze keuzes zijn erg lastig te maken voor iemand van 14 jarige leeftijd (meestal). Maar toch heb ik de keuze vrij snel gemaakt! Creatieve vakken op school zoals; tekenen, handvaardigheid en techniek stonden bij mij altijd op nummer 1. Deze vakken maakte de schooldagen altijd een stuk leuker! Dus toen ik de keuze kreeg om examen te doen in handvaardigheid stond dit dan ook snel vast. Dit kwam mede door de vervolgopleiding die ik wilde gaan volgen (Grafisch Vormgeven) Maar niet alleen op het gebied van school waren er belangrijke keuzes die ik moest maken in het naderende schooljaar. Wat ging ik in de zomer doen na mijn examens? Dat lees je hier allemaal!

Examenjaar & keuze vervolgopleiding

Het derde schooljaar was voorbij, zonder zorgen mijn examenjaar beginnen was fijn. Na een fantastische zomer in Spanje met mijn hele familie begon ik vol goede moed aan mijn examenjaar. De weken vlogen voorbij, ik had precies de vakken waarin ik plezier had gekozen! En natuurlijk die aansloten bij mijn vervolgopleiding. De vervolgstudie waar ik al jaren naar keek was: Grafisch Vormgeven aan het Grafisch Lyceum in Rotterdam. In de loop van mijn examenjaar kwam ik erachter wat voor intake procedure er bij deze opleiding hoort (thuisopdracht, opdracht op school en optioneel een intakegesprek). Maar toch was dit wat ik wilde, dus begon ik vol goede moed aan de intake. Na het inschrijven begon ik met de thuisopdracht, daarna werd ik uitgenodigd op school. Hier moest ik met mogelijke klasgenoten meerdere opdrachten maken. Na een aantal weken zouden we het verlossende woordje horen; aangenomen, op gesprek of afgewezen. Ik was door de eerste ronde heen en mocht op gesprek. Een stap dichterbij mijn droomstudie! EXCTING! Na het gesprek kreeg ik al snel de tweede uitslag… IK WAS AANGENOMEN! Nu moest ik alleen nog maar examen te doen (jaja alleen nog maar..). De maanden vlogen voorbij, goede resultaten en dan opeens de examens. Na twee weken leren, leren en nog eens leren. Kwam op 12 juni het verlossende telefoontje; IK WAS GESLAAGD! Drie weken later mocht ik dan eindelijk mijn diploma in ontvangst nemen en de middelbare school achter mij laten! Het waren vier geweldige jaren met een mooie groep vriendinnen! Maar mijn zomer kon beginnen!

Examenzomer

Al vanaf de brugklas praatte ik samen met mijn ouders over deze zomer. Toen ik vier jaar oud was is mijn tante naar Amerika geëmigreerd. Het was voor mij dan ook een droom om daar alleen naar toe te gaan.. Samen met mijn tante hebben we tijden ingebeeld hoe deze zomer zou zijn! Op de middelbare school bleek dat mijn Engels niet zo goed was dus was Amerika een serieuzer plan geworden! Mijn vader vroeg op een avond of ik niet eens erover na moest denken hoe ik deze reis voor mij zag. Dit was achteraf gezien best een goed plan want ik had geen idee wat ik wilde. Zou ik helemaal alleen gaan of toch een vriendin meenemen, wat wou ik gaan doen als mijn tante moest werken?, wat wou ik willen zien? Overal heb ik over nagedacht en besproken met mijn ouders en tante uiteraard. Aan het eind van mijn derde schooljaar moest ik de knop doorhakken. Mijne keuze werd: alleen op reis, cursussen volgen op creatief gebied (fotografie & schilderen) en veel activiteiten ondernemen met mijn neefjes. Na mijn examens begon de reis toch echt te komen. Alleen vliegen naar de andere kant van de oceaan, drie weken zonder mijn ouders en mijn broertje en een nieuw land met een vreemde taal. Maar deze weken zijn onvergetelijk geweest. Door de reis heb ik veel geleerd en besefte ik dat ik meer van de wereld wil zien! Ik zal jullie later meer vertellen over deze zomer.

usa-collage

Creatieve wereld

Na deze fantastische reis kwam er een start in een nieuwe wereld. Een grote school in een grote stad stond mij te wachten. Wat had ik er zin in! Op het Grafisch Lyceum kwam mijn kans om elke dag mijn creativiteit kwijt te kunnen. Tekenen, ontwerpen op papier en op de computer, fotografie, video’s.. Alles kwam voorbij in de eerste drie jaar. En op het moment dat ik dit nu schrijf is mijn laatste jaar alweer halverwege. Er komt bijna een einde aan deze creatieve wereld in Rotterdam. In het derde jaar in de creatieve wereld was het tijd om ervaring op te doen in de praktijk. Deze ervaring heb ik opgedaan in een speciale branche, namelijk de trouwbranche. Het bedrijf waar ik mijn stage heb gelopen verkoopt en ontwerp trouwkaarten. Hier ben ik dan ook vijf dagen per week mee bezig. Super leuk, maar naast ontwerpen heb ik heel veel nieuwe dingen mogen leren! Social media, blogs schrijven, fotografie en het onderhouden van de websites zijn mijn nieuwste kwaliteiten!

‘Make your dreams come true!’

school-collage

Make your dreams come true!

Na lang dromen over een plek waar ik al mijn avonturen met mensen kon delen heb ik de stap gezet…. en SchatReijk officieel gemaakt . Hier kan ik al mijn passies voor fotografie, design, reizen en ga zo maar door met jullie delen! Tijd om mij te gaan voorbereiden op de volgende fase in mijn leven. Willen jullie zien hoe ik het laatste jaar van het Grafisch Lyceum Rotterdam beleef? Hoe ik mij voorbereid op de tijd erna? Blijf mij dan vooral volgen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Adres gegevens

Sir Winston Churchilllaan 803
2287 AR Rijswijk
(geen bezoekadres)

06-11000108

Aanbevelingen

Kaartjes waar je écht iets aan hebt. Om iemand te verrassen voor zijn of haar verjaardag, een leuk kaartje voor in je interieur of om je voorraad mee aan te vullen. Met de kaarten van Schatreijk kun je alle kanten op! De kwaliteit is goed en de printjes zijn uniek. Doen! ♥️
Tessa
Beeke

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen.

Copyright © 2019 Auros. All rights reserved.

Add to cart