Hoe kies je elke keer weer voor jezelf?

hoe kies je voor jezelf?

Het klinkt heel egoïstisch maar is het dat ook om voor jezelf te kiezen? Altijd een volle agenda hebben is in deze tijd de normaalste zaak van de wereld. Maar is dat wat jou happy maakt. Iets waar ik op dit moment veel mee bezig ben.

Hoe kom je van die overvolle agenda af?

Ja mijn agenda heeft jarenlang altijd vol gepland gestaan. Geen tijd om niks te doen, zelfs niet in de vakantie. Alle dagen van de vakantie stond er iets gepland. Het maakte niet uit wat het was. Maar een paar weken geleden kwam daar het moment waarop ik dacht ‘Ik kan dit niet de rest van mijn leven volhouden, er moet iets gebeuren.’ Dus is het tijd om meer rust te creëren in de agenda. Maar hoe kies je nu echt voor jezelf. Ik heb 6 tips voor je verzameld die mij geholpen hebben

De 6 tips om voor jezelf te kiezen

  1. Pak je agenda erbij en noteer echt alle afspraken. Werkuren, schooldagen, sportmomenten maar ook vrije tijd afspraken.
  2. Tijd voor een lijstje! Schrijf alle verplichtingen zoals werk, colleges en bijvoorbeeld taken voor je sportvereniging op en nummer ze van 1 tot dat je alles gehad heb. Als je dit gedaan heb is het echt tijd om een aantal dingen te stoppen. Kies bijvoorbeeld voor je top 5, die blijf je doen en de rest stop je.
  3. Plan vaste momenten in waarin het tijd is voor jezelf. Of het nu gaat om te sporten of een avond op de bank hangen. Door het te noteren zorg je dat je niks anders gaat plannen.
  4. Spreek minder ver van te voren al dingen af. Dit voorkomt dat je op het moment van de afspraak jezelf verplicht terwijl je misschien wel te moe bent en dus geen zin hebt.
  5. Ben je een echte agenda liefhebber? Dan is een planner misschien iets voor jou. Sinds ik een planner gebruik heb ik rust in mijn hoofd, kies ik meer voor mezelf doordat ik alle afspraken van de week op een rijtje zet elke week op nieuw. Daarnaast kies ik hierdoor bewust op bepaalde momenten voor mezelf! (Deze planner gebruik ik op dit moment! Maak ook gelijk gebruik van de tips om je vrije dagen productief te maken!)
  6. Blijf nee zeggen tegen de dingen die voor jou niet goed voelen. Niemand zal je iets doen als je nee zegt en dus heel bewust kiest voor de dingen die voor jou goed voelen.

Belangrijk, ja zeker!

Voor jezelf kiezen zorgt voor veel positieve energie, happiness en rust! Iets wat voor iedereen erg belangrijk is voor iedereen, ookal wil niet iedereen eraan geloven. Dus kies voor jezelf, want je bent goed zoals je bent! Ik heb de afgelopen weken al grote stappen gezet om dit inderdaad te doen en de komende tijd gaan we er mee verder!

Dit vind je vast ook leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge