TAG: Another blogging tag

By 15 mei 2017LIFESTYLE
another blogging tag

Ik kwam deze tag tegen bij Annemerel en dacht gelijk dat is leuk om te doen! Tags invullen zodat jullie mij misschien iets beter leren kennen. Dus ben ik een aantal tags gaan verzamelen om met jullie te delen. Vandaag nummer 1!

Wat zou je aan je eigen blog willen verbeteren en wat wil je zeker zo houden?

De eenvoud van het design van mijn blog wil ik zeker voorlopig zo houden. Persoonlijk vind ik veel wit rondom een tekst erg fijn lezen, vandaar dat ik gekozen heb voor dit strakke thema. Wat ik wel graag zou willen veranderen aan mijn blog op redelijk korte termijn is dat je bovenaan de grootste categorieën kunt vinden, zodat je makkelijk kunt vinden wat je zoekt. Dit is het op het gebied van design. Op het gebied van de inhoud van de blog wil ik zeker niet stoppen met de afwisseling van onderwerpen, dit vind ik juist zo leuk aan Schatreijk. Natuurlijk zou ik héél graag mijn blogs zonder grammatica & spellingfouten publiceren, maar ik kan mezelf niet 1-2-3 omtoveren in een Nederlands expert.. jammer genoeg haha.

Doe je alles voor je blog alleen?

Voor het grootste gedeelte ben ik alleen verantwoordelijk voor Schatreijk. Maar er zijn altijd een paar helpende handjes want ik kan niet alles alleen doen. Zo helpt mijn moeder regelmatig met het controleren van mijn blogs (op het gebied van taal) en met het maken van foto’s aangezien ik niet alle beelden zelf kan schieten.

Welk cijfer zou je je eigen blog geven?

Hmm… wat een ingewikkelde vraag. Aangezien ik nog niet heel lang geleden ben begonnen ben ik zeker tevreden met het resultaat wat ik heb gehaald in de afgelopen maanden, maar volledig naar wens? Nee zeker niet! Het cijfer wat ik het vandaag de dag zou geven wisselt tussen de 6,5 en de 7. Maar niet getreurd, dit houdt in dat er nog ruimte is voor verbetering en leren. Laat dit nu net iets zijn waar ik erg voor open sta!

Wat vind je een nadeel van bloggen, als je iets zou moeten kiezen? Of: heb je wel iets minder leuks meegemaakt door je blog?

Iets minder leuks meegemaakt met bloggen? Ik heb het nog niet ervaren gelukkig, hopelijk mag dat nog even zo blijven. Maar wat ik het nadeel vindt van het hebben van een blog? Jaa dat is een goede vraag. Als ik heel goed nadenk kom ik toch wel uit bij het vasthouden aan je grenzen en niet toch maar er vanaf wijken omdat andere ook veel meer laten zien dan ik doe. Maar ik heb mijn eigen grenzen en die heb ik niet voor niks bedacht tijdens het opzetten van Schatreijk. Dus deze zullen er ook blijven.

Waardoor blijf jij hangen op een blog en wanneer klik je weg?

Prachtige foto’s, overzichtelijkheid & een leuk design zorgen ervoor dat ik blijf hangen en geïnteresseerd ben naar de rest. Als de schrijfstijl dan ook nog lekker leest en het mij niet teveel moeite kost om ergens doorheen te komen is de stap in de goede richting gezet.

Heb je mensen leren kennen door het bloggen? Zo ja, wie bijvoorbeeld?

Na het half jaartje bloggen heb ik nog niet heel veel mensen leren kennen uit het blogwereldje. Wel ben ik naar de Masterclass in het CitizenM geweest en heb hier drie te gekke masterclasses gehad van Annemerel, Aranka & Emilie. Ik vond het te gek om van deze meiden tips te krijgen op het gebied van bloggen of een eigen bedrijf. Ik ben benieuwd wat het bloggen mij gaat brengen op sociaal gebied, we gaan het zien!

Wat vind jij van persoonlijk bloggen? Waar let je op bij de informatie die je deelt op je blog?

Persoonlijke blogs hebben altijd al mijn voorkeur gehad om te lezen. Maar ook om te schrijven, omdat je hierop alles kan delen wat bij jou hoort. Dit zorgt voor een mooie diversiteit in de blogs. Wel heb ik zoals eerder al gezegd mijn grenzen. Mijn relatie deel ik niet inhoudelijk met mijn lezers, dit vind ik echt iets té privé!

Denk je nog lang door te gaan met bloggen en hoe zou je blog zich dan ontwikkelen, volgens jou? Wanneer zou je stoppen

Ik hoop zeker nog lang door te gaan met bloggen. Ik haal er heel veel energie uit en dat vind ik het allerbelangrijkste. Hoe ik denk dat ik dat mijn blog zich gaat ontwikkelen? Ik hoop dat mijn blog over een aantal jaren een mooie basis is van een webshop & creatief bureau die zich bezig houdt met grafisch ontwerp!

Welke dingen gebruik jij om te bloggen?

  • mijn laptop
  • Mijn canon D750
  • Photoshop voor het bewerken van het beeldmateriaal
  • Mijn iPhone SE
  • Evernote om ideeën op te slaan (zeker een aanrader als je dol bent op lijstjes of notities maken)
  • Mijn notitieboekje voor het maken van lijstjes & planningen!

Foto afkomstig van: Kaboompics

Leave a Reply