De 6 dingen die je moet doen in Delft!

dingen te doen in Delft
Veel mensen zijn wel bekend met Delft, maar iedereen kiest toch de standaard plekjes. De grote markt, het blauwe hart of het prinsenhof hoor je veel voorbij komen bij de toeristen. Niks mis mee, maar Delft heeft zoveel meer te bieden als je het mij vraagt.

De 6 leukste dingen te doen in Delft

  1.  Wanneer je op zoek bent naar een plekje waar je kan genieten van een diner of een drankje dan zijn er in Delft genoeg pleinen waar je terecht kan! Het Doelenplein, de Beestenmarkt, de Grote markt. Allemaal plekken vol met goede restaurants en fijne terrasjes voor een avondje ontspannen. Op een zomerse avond is de Beestenmarkt toch wel mijn favoriet. Het hele plein gevuld met terrasjes met mensen en een lekker muziekje erbij. 

  2. Naast dat Delft een mooi en geliefd centrum heeft, beschikt de stad ook over een mooi aantal natuurgebieden. Op de rand van de stad ligt het mooie park genaamd het Delftse hout. Een mooi natuurgebied waar de nodige mogelijkheden zijn. Er wordt paardgereden, gefietst, geskeelerd en natuurlijk gewandeld. Ga je een weekendje naar Delft dan is een middagje natuur niet verkeerd. Het park heeft ook de nodige horeca gelegenheden, KNUS en Het Rietendak bijvoorbeeld! En niet te vergeten, in de zomer wordt er fanatiek gezwommen in de grote plas mocht het weer het toelaten en in de winter wordt de plas gebruikt om te schaatsen. 

  3. De Oostpoort is de aller laatste stadspoort van de stad. Deze poort is gebouwd in 1400 en is verhoogd in de 16e eeuw. De poort beschikt over twee delen; een landtoren en een watertoren die verbonden zijn samen door de resten van de stadsmuur. De poort is een mooi startpunt om de stad te ontdekken! Zeker de moeite waard om een kijkje te gaan nemen. 

  4. Wel standaard bij een bezoekje aan Delft, maar zeker niet te missen! En al helemaal niet als je komt voor de historie van de stad. De nieuwe en oude kerk van Delft. Naast dat het van buiten een mooi gezicht is, kan je ook de hoogte in. Blijf dan bij de nieuwe kerk niet beneden staan maar klim de nodige trappen naar boven! En geniet van dit bijzondere uitzicht. Vanuit betrouwbare bronnen kan ik je vertellen dat het een bijzonder gezicht moet zijn, de stad van boven. Zelf heb ik dit nog niet gedaan, maar staat wel hoog op mijn lijstje om te gaan doen. Hoog nodig om zelf weer een dagje toerist te spelen in mijn hometown.

  5. Delft heeft de nodige fotowaardige lunchrooms. Kek Delft, Jans en het Postkantoor zijn er een paar goede voorbeelden van. En stuk voor stuk zijn het fijne plekken om bij te praten met vriendinnen, op te warmen na een lange wandeling of gewoon eventjes te genieten van een lekker bakje koffie. 

  6. Wil je graag winkelen in Delft? Natuurlijk heeft Delft de nodige grote winkelketens als de H&M of de The Sting. Maar dit is niet wat winkelen in Delft bijzonder maakt als ik eerlijk ben. Daarvoor moet je richting het oude gedeelte van de stad. daar vinden zich de nodige kleine plaatselijke winkeltjes waar je unieke items kan scoren. Van unieke kledingitems tot te gekke planten voor in huis, alles is er te vinden!  Groene Vingers, Instore concept store, Sup-r en Lust zijn de favoriet van de nodige Delftenaren.

Dit vind je vast ook leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge