Hoe maak ik mijn vrije dagen toch productief?

tips voor een productieve dag

Je kent het wel een dag vrij van je werk of school en het is een standaard dag voor de televisie met Netflix aan. Super lekker natuurlijk, maar elke week is dat de bedoeling? Ik vind van niet. Een productieve vrije dag geeft mij zo’n goed gevoel. Tijd voor mijn ultieme tips!

 1. To do lijstje maken
  Lijstjes zijn echt mijn manier om dingen niet te vergeten, te zorgen dat ik overzicht houd en ga zo nog maar even door. Het is voor mij echt de ideale manier om te zorgen voor rust in mijn hoofd en dus productief te zijn. Aan het begin van de week (zondag of maandag) maak ik to do lijstjes voor de hele week. Zo kan ik bijvoorbeeld taken buiten de deur allemaal op één dag plannen als het bij elkaar in de buurt is natuurlijk. Dit zorgt ervoor dat je niet elke dag opnieuw de deur uit moet, wel zo fijn! Naast de lijstjes per week maken zou je het natuurlijk ook kunnen maken per onderdeel bijvoorbeeld; school projecten, sport, werk & privé. Ik wissel het af, als ik een deadline heb voor een groot project kies ik ervoor om hiervan een aparte to do list te maken en tijd op mijn weeklijstje te plannen zo vergeet ik het niet! Ga op onderzoek uit wat voor jou het beste werkt. Op de foto’s verder in de blog zie je mijn week to do lijst.
 2. Grote opdrachten/taken in stukjes hakken
  Ik herken het heel goed, op zien tegen bepaalde zaken regelen of ergens aan beginnen. Maak de drempel minder hoog om te kunnen starten. Denk bijvoorbeeld aan je kamer opruimen of school zaken regelen. Noteer alle dingen die je moet regelen los en spreek met jezelf bijvoorbeeld af dat je zorgt dat je aan het eind van de week 7 zaken gedaan moet hebben. Geloof mij dat je door het splitsen eerder zal beginnen met regelen. En hoe lekker voelt het om dingen eerder te kunnen afstrepen op je to do lijstje?! Tussen de foto’s zie je een maandoverzicht van de blogs, zodat ik elke week op een rijtje kan zetten wat ik voor de realisatie moet doen, super handig! Zo heb ik het idee dat ik veel productiever ben op een dag!
 3. Dingen waar je tegenop ziet eerst doen!
  Hier boven heb ik het al benoemd. Er zijn vast wel eens dingen waar je als een berg tegenop ziet die op je lijstje komen te staan. Denk aan de belastingaangifte elk kwartaal. Voor veel mensen een dingetje om uit te stellen tot de laatste week. Maar zorgt dit voor meer motivatie? Nee! Voelt het goed als het gedaan is en ben je opgelucht wanneer het is opgestuurd? Ja! Dus hup aan de slag met de vervelendste taken, het liefst gelijk op maandag dan is het maar gedaan.
 4. Wekker zetten
  Voor veel mensen is dit het ergste wat je kunt doen op een vrije dag; de wekker zetten. Waarom is het zo erg om te zorgen dat je niet halverwege de dag wakker wordt? Een vrije dag slapen is natuurlijk niet altijd zo handig. De wekker hoeft echt niet om 6:00 uur te gaan, maar een uur of 8/9 is een prima tijd. Rustig opstaan en aan de slag. Zo weet je zeker dat er genoeg tijd is om een slag te slaan vandaag.

tips voor een productieve dag tips voor een productieve dag

Wat zorgt bij jou voor een productieve dag? Heb je nog tips, deel ze in de reacties zodat iedereen er iets aan heeft!

Dit vind je vast ook leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge