Birthday time: 21 jaar betekent 21 doelen!

21 jaar betekent 21 doelen

Op het moment van schrijven tikken de laatste uurtjes als 20-jarige voorbij. Maar wat kijk ik uit naar het nieuwe jaar, maar natuurlijk is het tijd om ook eventjes ene blog te wijden aan mijn eigen verjaardag! Het wordt een mooi dagje gevuld met familie en uitstapjes. I like! Tijd om kort terug te blikken en vooral vooruit te kijken.

Hoe was het afgelopen jaar?

Mijn twintigste levensjaar was een stukje rustiger dan het vorige jaar, althans qua gebeurtenissen. Wel zijn er een hoop nieuwe dingen op mijn pad gekomen. Zo is Schatreijk live gegaan, heb ik mijn droom verder gevisualiseerd en heb ik de nodige reisjes gemaakt. Maar ook heb ik nog nooit zoveel verhalen geschreven als in dit jaar, super leuk! Daarnaast heb ik een stap gemaakt die ik lang niet gedacht had te gaan zetten in mijn leven, het HBO! Heb ik hoogtes gezien waar ik stiekem van paniek in raak tijdens het parasailen. Maar natuurlijk heb ik ook mijn verdriet of slechtere momenten gehad. Maar ik kan niks anders delen dan dat ik mijn twintigste jaar zie als een mooi jaar waar ik veel dromen heb mogen realiseren.

21 jaar betekent 21 doelen!

DOEL 1: Het behalen van het eerste jaar op mijn opleiding

Dit is denk ik toch wel de aller belangrijkste uit het hele rijtje. Ik wil heel graag mijn HBO studie behalen en daar is het eerste jaar afronden daar toch wel een hele belangrijkste stap voor. Naast dat het belangrijk is vind ik mijn opleiding erg leuk. Inmiddels ben ik het eerste deel van het jaar doorgekomen en op naar het volgende half jaar!

DOEL 2: Meer nieuwe steden ontdekken, zowel in Nederland als in het buitenland

Afgelopen jaar heb ik de nodige nieuwe plekjes ontdekt, bekeken en bezocht. Barcelona, Praag, Haarlem. Diversiteit in de steden is zeker aanwezig en hier wil ik komend jaar graag mee doorgaan! Er staan nog geen steden op de planning maar wel bovenaan mijn lijstje! Bijvoorbeeld Valencia of Londen! We gaan het zien.

DOEL 3: Het waarmaken van mijn droom, het hebben van een eigen bedrijf

Hier kom ik met de week dichterbij door de kans die ik gegrepen heb bij mijn grootste schoolproject van dit jaar! Achter de schermen gaan de werkzaamheden voor het bedrijfje in volle toeren door. Ene week iets meer dan de andere week. Maar het is zeker weten elke dag aanwezig. Ik hoop toch wel volgend jaar mijn droom echt gerealiseerd te hebben, maar we gaan het zien wat het jaar ons brengt.

DOEL 4: Heel veel foto’s maken!

Dit zal veel van jullie niet veel verbazen. Na mijn fotografie-uitjes naar Blijdorp en de bollenvelden in 2017 gaan er dit jaar ook een hoop dagjes aankomen die gevuld zijn met fotografie. Dieren, natuur, mensen ik heb geen idee wat het gaat worden. Maar dat het iets word weet ik wel heel zeker.

DOEL 5: Mijn blog verbeteren en uitbreiden

Dit is niet verrassend denk. Als ik straks mijn webshop klaar heb zal ik ook mijn blog gaan voorzien van de nodige nieuwe dingen! Maar hoe of wat ga ik nog eens eventjes goed over nadenken. Dat er dingen gaan komen in het nieuwe jaar is zeker!

DOEL 6: Een aantal nieuwe series bekijken

Ontspanning, dat is wat het is series kijken! Er staan al een lange tijd een aantal series in de wachtrij op Netflix. Dus tijd om hier een keertje iets aan te gaan doen. Girlboss, 13 reasons why en Riverdale.. en natuurlijk blijft het hier niet bij.

DOEL 7: Veel uurtjes genieten van het sporten

Sporten is iets wat ik doe wanneer ik stress heb, maar ook als ik zin heb om even een uurtje te knallen. Oh ja en vooral omdat ik het erg leuk vind. Of het gaat om groepslessen op de sportschool, samen met vriendinnen trainen of een uurtjes korfballen. Alles tovert uiteindelijk een glimlach op mijn gezicht. Dus tijd om hier meer tijd voor te maken en niet zo vaak te laten varen.

DOEL 8: Meer boeken lezen

Weer iets waar ik volledig van ontspan, maar waar ik niet genoeg tijd voor neem. Iets waar ik naast ontspannen ook nog eens veel van kan leren. Dus reden genoeg om dit meer te gaan doen. Er staan nog genoeg ongelezen boeken in mijn kast, dus laat ik daar maar eens mee beginnen.

DOEL 9: Nieuwe dingen leren door middel van workshops

Dit jaar heb ik hier al een goede start mee gemaakt, ik wil altijd nieuwe dingen leren of ondernemen. Dit jaar wil ik hier zeker mee doorgaan en niet alleen workshops vanuit school maar ook zelf op zoek. Fotografie gerelateerd of juist meer op de marketing! Een precies plan heb ik nog niet, maar dat ik workshops wil gaan volgen is één ding wat zeker is.

DOEL 10: Concert, festival of iets met muziek bezoeken

Oeeh hier heb ik afgelopen jaar voor een van de eerste keren echt van geproefd op Festival ZAND. En dit heeft gelijk iets aangewakkerd, namelijk ik wil meer! Muziek, vrienden, gezelschap en drankjes doen. Klinkt in mijn ogen echt perfect! Eens kijken of ik dit jaar weer een paar mooie momenten kan beleven wat betreft muziek.

DOEL 11: Meer ontspanningsuitjes plannen! 🙂

Ja het is wel te merken dat ik in mijn nieuwe levensjaar op zoek wil naar meer rust en ontspanning. Want ook dit heeft daar weer iets mee te maken. Sauna, massages of gewoon een dagje doen waar ik heel rustig van word zoals ook wandelen!

DOEL 12: Zelf een fotograaf zijn van een fotoshoot

Ja, weer fotografie, want dat is toch wel een passie die ik het afgelopen jaar echt heb ontwikkeld. Nu ik al regelmatig uitjes heb gehad richting de natuur, stad of dierentuinen om foto’s te maken. Lijkt het mij dit jaar erg leuk om te experimenteren met het maken van portretfotografie. Kinderen, vriendinnen of werk gerelateerd. Het maakt niet zoveel uit, dus mocht je ideeën hebben, let me know!

DOEL 13: Mijn huisje echt thuis maken

Dit is iets wat al vrij snel gaat gebeuren, althans dat hoop ik. In februari staat namelijk mijn verhuizing op de planning en ik hoop stiekem toch wel dat mijn kamertje snel mijn nieuwe thuis zal worden. Hoe? Veel warmte, persoonlijke details en van mezelf! Dat maak het al snel thuis..

DOEL 14: Aan mijn levensstijl werken

Sporten, gezond eten, meer slapen alles komt voorbij als ik denk aan het verbeteren van mijn levensstijl. Dat is wat ik in 2018 en dus in mijn 21ste levensjaar heel graag zou willen doen! Dus tijd om stappen te nemen; sport en voedingsschema maken en meer ritme creëren in het slapen.

DOEL 15: Ritme aannemen waarbij ik mij beter voel

Mijn ritme is nu voornamelijk bestaande uit opstaan en gelijk weer doorgaan! En ik vind het tijd voor verandering. Rust inlassen en alleen de dingen doen waar ik energie van krijg. En af en toe toch echt even de pauzeknop indrukken want rustig aandoen is niet erg. Ook al lijkt dat soms wel in de tijd van nu. Dit is misschien wel een van de moeilijkste uit het lijstje.

DOEL 16: Meer spontane uitjes doen met vrienden

Dit zegt genoeg. Uitjes worden zo vaak zo ver van te voren gepland, maar spontane uitjes vind ik misschien wel de leukste. Opeens een avondje uiteten, een drankje doen of toch wel een avondje uit. Tijd om meer van deze momenten te doen!

DOEL 17: Tekenen net als vroeger 

Hier was ik lange tijd geleden dagelijks mee bezig. Na vorige week mijn kamer opgeruimd te hebben en mijn oude tekeningen terug gevonden te hebben vond ik het tijd voor actie. Ik haalde altijd veel rust uit het tekenen. Maar naast dat stimuleert het mijn creativiteit heel erg. Dus om het niet te verleren toch echt maar weer een nieuw schetsboekje aanschaffen en gaan met die banaan! Goed excuus om nieuwe stationery spullen te kopen!

DOEL 18: Meer musea’s bezoeken

Rijksmuseum, beeld & geluid maar ook het fotografie museum. Plekken waar ik mijn interesses zeker kan terugzien en waar de informatie mijn aandacht trekt. Dat is natuurlijk wel het belangrijkste als ik naar nieuwe museums toe ga. Maar ik weet zeker dat er in Nederland museums zijn die ik nog niet bezocht heb maar zeker wel interessant vind. Iets om uit te gaan zoeken!

DOEL 19: Op vakantie naar een nieuw land!

Nieuwe culturen, nieuwe steden gewoon alles nieuw. Ik vind het zo leuk om nieuwe landen te ontdekken. Na afgelopen jaar naar Kroatië geweest te zijn is dit alleen meer groter geworden. Landen waar je het misschien niet 1, 2, 3 van verwacht kunnen je zulke mooie herinneringen opleveren. Daarom wil ik niet zo snel zeggen; we gaan weer naar … maar ook eens nadenken over een nieuwe en andere optie. Wie weet wat deze zomer de zon bestemming wordt?

DOEL 20: Meer nieuwe recepten uitproberen

Koken vind ik meestal super leuk. Heerlijk rommelen in de keuken om iets lekkers op tafel te zetten voor familie en vrienden. Maar de andere keer heb ik er helemaal geen zin in omdat het voelt als een verplichting. Maar als ik straks elke dag mijn eten zelf op tafel moet zetten wil ik echt meer afwisseling creëren en niet blijven hangen in de makkelijkste gerechten. Dus af en toe een kookboek bij de hand en aan de slag.

DOEL 21: En als aller laatste genieten van alle kleine nieuwe dingen!

Jaa! Dit is misschien wel de aller belangrijkste, de kleinste dingen vergeet je namelijk het snelst. Even een lunch met een vriendinnetje in de stad, een avond op de bank onstspannen met je ouders. Ik kan er op dat moment erg van genieten maar toch ook erg onrustig zijn. Dus iets wat ik anders wil gaan doen is toch wel meer genieten van het moment en daarna komt alles wel weer wat ik gedaan wil krijgen. Iets wat daar ook bij hoort is die telefoon vaker opzij leggen.

 

Dit vind je vast ook leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge