Hoe bereid ik mij voor op het komende schooljaar?

Hoe bereid ik mij voor op het komende schooljaar?

Genieten het voorbereiden van een nieuw schooljaar! Ja je leest het goed. Ik vind het leuk om mij voor te bereiden op alle nieuwe dingen die mij te wachten staan dit jaar! Maar hoe ga ik hiermee aan de slag?

Wat kan ik genieten van de voorbereidingen

Veel mensen zien de voorbereiding van het nieuwe schooljaar als een domper; weer al het huiswerk, de uren in de collegebanken en alle bijbehorende stress. Maar ik kan er onwijs van genieten. Uitzoeken wat ik nog in huis heb, wat ik nog moet halen en wat zijn dingen die ik nu wel nodig heb en op het Grafisch Lyceum niet? Zoals jullie weten begin ik in september aan een nieuwe studie, natuurlijk maakt dit de voorbereiding wel leuker aangezien ik dit jaar allemaal nieuwe dingen ga leren. Maar hoe ga ik van start met de voorbereiding?

Checklist

Voordat ik aan de slag kan om mezelf voor  te bereiden op het nieuwe schooljaar is er een ding wat ik moet doen! Namelijk een checklist maken! Ja daar is het lijstje weer. Dit keer heb ik iets nieuws voor jullie bedacht! Ik heb mijn checklist (de korte versie) voor jullie gemaakt. De uitgebreide versie heb ik jullie maar even bespaart.

Hoe bereid ik mij voor op het komende schooljaar?

Als mijn checklist compleet is kan de voorbereiding echt beginnen. De laatste weken van deze zomervakantie, zeg ongeveer twee weekjes van te voren, begin ik langzaam aan met het afvinken van mijn checklist. Ik vind het persoonlijk fijn als ik alles geregeld heb voordat de kennismakingsweek begint, omdat ik dan de meeste rust heb. Ben jij iemand die op het laatste moment regelen geen probleem vind, prima! Aller eerst begin ik met de belangrijkste zaken regelen, bij mijn HBO studie kun je denken aan alle dingen in orde maken van de inschrijving, studenten OV activeren & de boeken! Als dit gedaan is kan ik mij gaan richten op het leukste stukje van de voorbereiding *jippie!*. Op zoek naar de leukste notitieblokken voor de colleges, agenda en andere leuke stationery. Ik weet niet of jullie het al ontdekt hadden, maar eigenlijk heb ik een grote verzameling thuis liggen als het gaat om stationery stuff hihi. Maar nooit verkeerd om nieuwe dingen te scoren én een nieuw schooljaar is een goed excuus!

Laat maar komen het schooljaar!

En dan is daar het einde van de checklist … oh nee, nog even controleren of mijn tassen nog in staat zijn om de spullen te vervoeren en natuurlijk mijn boeken ontvangen. Als dit het geval is ben ik denk ik in het bezit van alle spullen die gaan zorgen voor een goede start van het nieuwe jaar!

Hoe bereid jij je voor op het nieuwe schooljaar?

Foto van de header is afkomstig van: Pexels

Dit vind je vast ook leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge