Persoonlijke update: veranderingen, plannen & go! #5

persoonlijke update: veranderingen, plannen & go

Ja daar is er weer een! Een van de favorieten artikelen van jullie, namelijk een persoonlijke update. Afgelopen twee weken is er weer veel op de planning gekomen, er zijn dingen veranderd en daarnaast ben ik druk met mijn dromen waarmaken! Maar welke?!

Wat is er in de afgelopen twee weken gebeurt?

Wauw, ja het is voor mij niks nieuws dat mijn agenda weken lang aardig volgepland staat. Maar dat het ook zoveel diverse dingen zouden zijn is lang niet gebeurt. Schooldagen, schooldeadlines, trainingen, afspraken. Alles stond er wel in afgelopen weken. Maar is dit iets negatiefs, zeker niet. Het waren zoveel leuke dingen althans bijna alles. De deadlines van school blijven toch iets minder leuks. Maar oké genoeg woorden gespendeerd aan de minder leuke dingen en tijd om te denken aan het positieve.

Na de tentamenweek nam ik mezelf bewust voor om meer rust te geven aan mijn lichaam en vooral mijn hoofd na al die uren leren. Maar het is mij toch helaas weer niet helemaal gelukt. Niet dat ik nog steeds uren heb doorgebracht in de boeken of achter de computer (oké soms, want school stopt niet) maar vooral veel de hort op ben geweest. Zo speelde de selectie van de korfbal een oefentoernooi, veel te leuk om te missen dus drie avonden wedstrijden kijken! Mijn eigen zaalseizoen is ook weer begonnen, dus weer trainen en wedstrijden gepland. Naast alle sportgerichten afspraken heb ik veel tijd vrij gemaakt voor quality time met familie en vrienden. Verjaardagen, thee leuten, high tea’en, feestjes, etentjes zoveel leuke dingen als ik er zo weer aan terugdenk. Dus een drukke twee weken, maar zo anders als de weken daarvoor. Opgeladen en vol positieve energie klaar voor de maand november!

Wat staat er op de planning?

De komende weken staan in het teken van het uitdenken van mijn projecten voor school, korfballen en vooral avonden hangen in de sporthal want ja dat hoort toch ook wel een beetje bij het zaalseizoen en misschien toch wel een sparkle van rust en ruimte voor spontane plannen. De weekenden zijn vrij leeg in mijn agenda, door de weeks alleen de normale dingen zoals school, trainen en tijd met mijn vriend. Dus ja het wordt misschien dan toch een rustigere maand november. Misschien ook wel goed voor de maand december! Want … december is bij huize Lara altijd een volle maand. Feestdagen, vakantie, tentamens, mogelijke hertentamens, oh ja en ik ben ook nog jarig! Alweer 21, november maar eens gebruiken om na te denken hoe en wat. Dus november wordt een maand waarin er (hoogst) waarschijnlijk veel spontane plannen zullen ontstaan, veel bezig zijn met de projecten van school en natuurlijk Schatreijk!

Hoe gaat het met de rust creëren & voor mezelf kiezen?

Ik gaf het al aan in de vorige persoonlijk update dat het tijd was voor focus en rust. Het is jullie vast niet ontgaan dat ik dan ook de afgelopen weken veel bezig ben geweest met rust creëren en voor mezelf kiezen. Ik heb jullie mijn tips gegeven voor hoe je voor jezelf kan kiezen. Doordat ik voor mezelf kies creëer ik automatisch meer rust in mijn hoofd en in mijn lichaam. Iets waar ik stiekem heel blij van word als dit zo is. Maar naast dat het voor mezelf kiezen helpt bij het creëren van rust heb ik voor mezelf heel duidelijk wat ik nodig heb om die rust te behouden of hoe ik überhaupt de rust krijg. En dan gaan we naar de stand van zaken op het gebied van het kiezen voor mezelf. Iets wat ik jaren lang zo ingewikkeld heb gevonden en hier zal ik dan ook niet de enige in zijn als ik mijn omgeving mag geloven. Ik wil heel graag iedereen tevreden houden, alles doen wat ik leuk vind en dan ook nog het liefst alles op 100% of wat zeg ik misschien wel 150%. Maar dit gaat simpel weg gewoon niet! Dus vond ik het tijd voor verandering. Door de tips die ik al eerder met jullie gedeeld heb is er al het een en ander in positieve zin veranderd. Ik heb duidelijk voor ogen wat ik belangrijk vind of waar ik dus juist nee tegen moet zeggen, omdat het mij niet genoeg energie oplevert of het gewoon planning technisch niet past. Dit punt is zeker een punt waar ik nog meer stappen mee kan maken dus ook de laatste twee maanden van 2017 zal dit veel door mijn hoofd gaan schieten. Eens kijken of ik het echt onderdeel kan maken van mijn manier van afwegen om dingen wel of niet te doen. Ik ben benieuwd!

Dit vind je vast ook leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge