Social media challenge: De stand van zaken #2

social media challenge de stand van zaken

Het is alweer twee weken geleden dat ik de blog over de social media challenge online zetten. Is er in die twee weken al iets veranderd? Vallen mij al dingen op of juist helemaal niet? Tijd om eens even terug te blikken op de eerste twee weken en de volgende plannen te maken voor de derde en vierde week van deze challenge.

De verschillen na twee weken

In de eerste blog van de challenge liet ik jullie zien hoeveel uren ik met mijn telefoon doorbracht en dan ook nog eens gesplitst per app. Sommige uren wel echt schrikbarend. Dus vond ik het echt tijd voor actie. Naast de uren online en vond ik het tijd voor verandering omdat het ‘altijd’ bereikbaar moeten zijn vermoeiend werd. Maar hoe ben ik dan begonnen om die uren naar beneden te krijgen?

Als eerste heb ik een selectie gemaakt in de apps waarvan de berichtgeving op mijn scherm zou komen te staan. De online winkels heb ik aller eerst allemaal uitgezet, ik neem wel een kijkje als ik op zoek ben naar nieuwe kleding. Het scheelde zoveel toen ik die apps alleen al uit gezezet had qua berichtgeving. Afgelopen week heb ik nog meer apps uitgezet, waaronder Instagram! Wauw wat scheelt dat een hoop meldingen. Wanneer er iemand live gaat, een nieuwe reactie, live of volger. Alles kwam voorbij op het scherm nu is het heerlijk rustig zonder al deze pop-ups.

Een van de afspraken die ik had gemaakt met mezelf ging over het wegleggen van de telefoon tijdens schooldagen en wanneer ik aan de slag ga met het afmaken van schoolopdrachten als ik thuis ben. Want ja hoeveel extra tijd heb je nodig om de opdrachten af te ronden als je elke minuut een berichtje tevoorschijn ziet komen op je telefoon? Veel dus! Ik ben klaar voor het efficient werken en tijd winnen waarin ik leuke dingen kan doen, zoals tijd door brengen met vriendinnen of lekker kan schrijven voor Schatreijk.

Wat is de stand van zaken met de doelen?

Nog even de doelen van deze challenge op een rijtje!

  • Meer tijd om aan mijn doelen te werken
  • Sneller werkzaamheden geklaard te hebben
  • Tijd vinden om al mijn ideeën op papier te zetten
  • Betere nachtrust

Ja laten we eerlijk zijn, de doelen kunnen niet zo 1,2,3 behaald zijn maar of ik al stappen heb gezet? Dat denk ik zeker wel! Laten we bij het begin beginnen. De tijd voor mijn doelen is nog niet zo bijzonder veel gestegen door de tijd die school de afgelopen in nam. Maar in mijn hoofd en in gesprekken is het zeker duidelijker geworden wat ik graag zou willen bereiken maar op papier staan ze nog net niet. Wie weet in de komende twee weken wel de tijd om ze op te schrijven. Het tweede doel heeft te maken met mijn werkzaamheden en de tijd die het kost. Want laat ik eerlijk zijn de telefoon zorgt er bij mij voor dat ik sneller afgeleid ben en ik weet bijna zeker dat ik niet de enige ben. Maar welke stappen heb ik nu gezet richting het efficiënter werken dat is vooral de meldingen uitgezet & het geluid uit als ik belangrijke dingen ga doen zoals school opdrachten. De betere nachtrust is zeker wel verbetert. Ik heb de afgelopen week echt eindelijk weer wat meer uren geslapen, yeay!

En nu verder! 🙂

Tijd om door te pakken. Afgelopen week deelde ik in de nieuwe persoonlijke update al dat ik meer rust wil creëren, ik denk zeker dat minder telefoonuurtjes een grote bijdrage leveren als het gaat om rust in je hoofd en lijf. Naast de rust hoop ik zeker een nog betere nachtrust te krijgen, want laten we eerlijk zijn goede nachtrust is wat iedereen wil! We gaan het zien hoe de challenge verder gaat! Heb je de start van de challenge gemist, neem dan even een kijkje!

Foto van de header is afkomstig van Kaboompics

Dit vind je vast ook leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge