social media challenge #1

social media challenge
Social media? Wie checkt het niet als eerste wanneer we wakker zijn? Ik vond het wel eens tijd om te beseffen hoeveel tijd ik kwijt ben aan niet alleen Social media maar ook gewoon mijn telefoon. Tijd om de vierweekse challenge te starten! 

Social media challenge, waarom?

Ja veel mensen zullen het zich afvragen waarom zou je dat doen? De belangrijkste reden is dat ik er van overtuigt ben dat ik veel kan doen in de tijd die ik nu op mijn telefoon spendeer met eigenlijk weinig nuttigs doen. En nu is het in deze tijd voor veel mensen belangrijk om altijd iets zinvols te doen, daar ben ik het niet mee eens. Er is niks lekkerder dan soms even door Instagram heen scrollen. Maar het is ook belangrijk om te beseffen dat je niks mist als je niet altijd online bent en je heerlijk niks mag doen zelfs zonder telefoon. Denk aan een boek lezen of heerlijk kletsen met vriendinnen in real life in plaats van via de telefoon. Daarnaast denk ik dat minder online zijn een hoop onrust en (onbewuste) stress wegneemt. Reden genoeg dus om er eens een maandje bij stil te staan en te kijken wat het mij oplevert. Want afgelopen week heb ik eens gekeken hoeveel tijd ik heb doorgebracht op mijn telefoon. Dit is te zien bij de instellingen bij de tab batterij, hier laten ze zien hoeveel percentage de apps verbruiken van je telefoon maar deze is te switchen naar de tijd. Hier schrok ik best van, dus een mooie eye opener dat de challenge een goed idee is! De afgelopen zeven dagen zeggen de statistieken het volgende;
 1. Instagram; 7,2 uur (DAT IS BIJNA EEN VOLLEDIGE DAG *besef momentje*)
 2. Whatsapp: 5,9 uur
 3. Youtube: 1,7 uur
 4. Facebook: 1,4 uur
 5. Snapchat: 24 minuten
 6. Mail: 19 minuten

Deze gegevens zijn alleen gemeten via mijn telefoon en laten dus niet de uren dat het aanstaat op mijn laptop. De komende vier weken ga ik aan de slag om minder tijd door te brengen op mijn telefoon algemeen, maar vooral minder online zijn. Maar hoe ga ik dit precies doen, dat ga ik jullie nu vertellen.

Afspraken maken lijdt tot succes!

Tijd om de challenge echt vorm te geven. Nu duidelijk is waarom ik deze uitdaging wil doen en de resultaten gezien te hebben moet er natuurlijk actie ondernomen worden. Hiervoor heb ik  afspraken voor mezelf op papier gezet. Dit zijn de afspraken die ik heb gemaakt;
 • ’s morgens eerste alle belangrijke dingen doen voordat ik de Social media kanalen af ga.
 • ’s Avonds na 22:30 zo min mogelijk op mijn telefoon.
 • Op school & tijdens het maken van schoolopdrachten telefoon weg voor de volle focus!

Doelen voor deze social & phone challenge

Naast de afspraken heb ik ook de doelen van deze challenge op een rijtje gezet om straks na vier weken goed te kunnen evalueren of het geslaagd is en het heeft opgeleverd wat ik hoop dat het gaat doen.

 • Meer tijd om aan mijn doelen te werken
 • Sneller werkzaamheden geklaard te hebben
 • Tijd vinden om al mijn ideeën op papier te zetten
 • Betere nachtrust

Wie doet er de komende vier weken mee met deze uitdaging? Ik zou het erg leuk vinden als je meedoet!

Dit vind je vast ook leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge