Ohyeay, I did it! Tentamens zijn voorbij!

tentamens zijn voorbij

Oké, ik kan zonder moeite zeggen dat ik mij de afgelopen week aardig gespannen heb gevoeld. En waar kwam dat door? Tentamens! De eerste ronde op het hbo, niet niks als je het mij vraagt. Hoe heb ik het ervaren?

Tentamens; stress, stress en nog eens stress

Je kent het vast wel.. mensen die roepen dat ze kilo’s lichter zijn als de druk wegvalt. Ergens kan ik mij er wel in vinden. Woensdag viel de druk van de tentamens van mijn schouder. Ik heb er alles aan gedaan, anderhalve week afgezonderd om de stof te leren. Ik kan alleen maar afwachten nu was het eerste wat ik dacht.

Iedereen beleeft tentamenweken anders. De een vind het geen probleem om te leren en de andere is al weken van te voren bezig met voorbereiden. Ik sluit mezelf aan bij de laatste groep. Samenvatting maken, lessen voorbereiden en natuurlijk de lessen zelf volgen. Sommige mensen vinden het overdreven en zullen denken waarom? Omdat de uitgebreide voorbereiding toch al veel stress bij mij wegneemt voor de toets zelf. En stiekem vind ik de stof die bij de opleiding hoort heel leuk!

Hoe was de eerste tentamenweek?

Oké terug naar mijn tentamens voordat ik teveel afwijk. Deze periode stonden er twee tentamens op de planning. En wat voor! Het eerste tentamen bestond uit veertien hoofdstukken communicatie theorie. Wat een berg was het, ook als ik er nu weer aan terug denk. Maar dinsdagochtend 10 uur was het moment dat ik het tentamen inleverde en mijn gevoel redelijk goed was is het nu tijd om drie weken te wachten op de beoordeling! Lang, maarja je doet er niks aan. Woensdag was het gelijk tijd voor het tweede tentamen. Met een dubbel gevoel begon ik aan de toets Nederlands. Nederlandse grammatica blijft een ding! Maar ook nu sloot ik het tentamen af met een redelijk zeker gevoel. Geen lange tijd wachten maar na een uur was het bekend of ik de toets gehaald had. En.. het is gelukt! Ik heb de eerste toets van het jaar gehaald.

Ik zeg op naar periode twee met weer een hoop nieuwe vakken!

De foto in de header is gemaakt door: John-Mark Kuznietsov op Unsplash

Dit vind je vast ook leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge