Travel journey: Kroatië #2

travel journey Kroatië

Kroatië …. ja het is een prachtig land daar ben ik over uit. Maar voor veel mensen nog erg onbekend, zo was het voor mij ook een vrij onbekende vakantiebestemming. Maar tijdens het zoeken naar de zomerbestemming van dit jaar was ik gelijk verkocht door alle mooie foto’s & plekjes. Tijd om jullie ook enthousiast te maken met een nieuwe travel journey!

TIP: Heb je deel 1 van travel journey gemist? Neem hier eerst een kijkje!

Dag 5: Trogir | Split!

Na vele kleine dorpjes en de natuur was het tijd voor iets anders. Voor vandaag stond een dagje Split op het programma! Een stad met een mooi oud centrum, een gezellige boulevard & een prachtig uitzicht. De toren van Split was toch wel het hoogtepunt van de dag. Letterlijk en figuurlijk, want het we zijn in de toren geweest wat resulteerde in prachtige uitzichtfoto’s. Na de lunch steeg de temperatuur naar z’n hoogtepunt en was het tijd om verkoeling te zoeken in de indoor shopping mall. ’s Avonds zijn we weer naar Trogir gegaan om te genieten van de gezelligheid en heerlijk te eten.

travel journey Kroatiëtravel journey Kroatië travel journey Kroatië travel journey Kroatiëtravel journey Kroatië travel journey Kroatië

Dag 6: Trogir – Porec

Ja ook op dag zes was het tijd voor een nieuwe rit door het mooie land. En dit keer geen korte rit, maar eentje van maar liefst zes uur!! Wauw das gewoon van Nederland naar Parijs, normaal lang genoeg. Maar ik heb nu geen moment gedacht hoelang is het nog? We hadden ons goed voorbereid; veel drinken, eten  & een plan de campagne. Na een uur zouden we stoppen bij de Krka watervallen om daar een kleine wandeling van 5 kilometer ongeveer te maken en een duik te nemen bij de watervallen zelf. Het was zo mooi! Ja de dag was al aardig ver gevorderd tegen de tijd dat we in Porec aankwamen. Na de uren in de auto hadden we veel behoefte aan even liggen en niks moeten, dus maar even relaxen op de kamer. Natuurlijk moest er ook wat gegeten worden, dus toch maar even een kijkje nemen in de haven! Snel een hapje eten en nog even een drankje drinken op het terras. Op naar de volgende dag!

travel journey Kroatië travel journey Kroatië

Dag 7: Porec

Heerlijk zeg, na zes dagen een actief programma gehad te hebben een dag te hebben waarop alles open was. Een uurtje langer slapen aangezien we laat konden ontbijten was een goed begin haha! Na het ontbijt toch maar iets meer zien van Porec dan alleen de boulevard, wel zo leuk hè. Langs de winkels, smalle straatjes & het strand en door de haven weer terug naar het hotel. ’s Avonds zijn we op een schattige binnenplaats terecht gekomen waar we heerlijk Italiaans gegeten hebben. Na het eten gezellig een paar uurtjes op het terras doorbrengen hoort toch wel een beetje bij vakantie vieren! Dag 8 was alweer in aantocht, de laatste rit. Ohnee! e moeten natuurlijk nog terug naar het vliegveld. Laatste bestemming voor home is het wel!

travel journey Kroatië travel journey Kroatië travel journey Kroatië

Dag 8 & 9  : Rovinj

Terug op de camping na twee jaar, heerlijk! Rovinj was onze laatste bestemming van de roadtrip zijn voorbij gevlogen, I know het is cliché. De laatste twee dagen waren na alle reisdagen, actieve dagen met wandelingen bestemt om ultiem te relaxen. Dat hield in; uitslapen, zwemmen & heerlijk liggen in de zon. Veel meer hebben we dan ook niet gedaan. Al zijn we op de laatste dag nog wel even een bezoekje gaan brengen aan Rovinj want dat kon natuurlijk niet missen. Het was een stadje met smalle straatjes, mooie terrasjes & een gezellige sfeer. Een perfecte bestemming om de reis te beëindigen.

travel journey Kroatië travel journey Kroatië

Dag 10: Rovinj – Pula – Amsterdam

05:45 uur …. wat was het vroeg! Maar voor ons de hoogste tijd om de laatste dingen in de koffers te doen, sleutel in te leveren en de auto in te gaan. Op naar het vliegveld om richting huis te gaan. Kroatië is een absolute aanrader voor een roadtrip, aangezien het land veel diversiteit bevat & de afstanden te overzien zijn. Zeker onze overnachtingsplaatsen waren goed aan te rijden. Wie weet voor volgend jaar?

Dit vind je vast ook leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge