My Way van Monica Geuze
Biografieën worden vaak gezien als iets saais maar oh wat kan ik ervan genieten om meer over andermans leven te weten te komen, levenslessen over te nemen naar mijn eigen nemen en gewoon lekker weg te lezen.  Nou Monica haar boek is precies zo’n boek.

Vormgeving

Ik kan er niet omheen, als grafisch vormgever valt de lay-out van de persoonlijke boeken vaak op. Het is iets anders dan een roman, want persoonlijke verhalen bevatten vaak veel boeken. Maar dit boek heeft een hele bijzondere lay-out. Het boek is namelijk vormgegeven met diverse typografie en diverse groottes. Dit is een mooie afwisseling! 🙂 De typografie zorgt ervoor dat het boek ideaal is als je niet een ster bent in snel lezen, aangezien de typografie heel goed te lezen is en geen kleine lettertjes. Ook vlak voor het slapen gaan net voordat de ogen dichtvallen. Maar daarnaast vind ik de combinatie foto’s & jet verhaal erg leuk. Door gebruik te maken van veel beelden is Monica haar verhaal nog duidelijker. Oké genoeg over de vormgeving, nu het verhaal zelf!

My Way van Monica GeuzeStory

Iedereen kent haar wel Monica. Nou ik was stiekem wel benieuwd naar het verhaal van haar. Dus toen een vriendinnetje een maand op reis ging leende ik het boek en ben ik in haar leven gedoken. Aller eerst heeft het boek mij meer getrokken dan ik van te voren had gedacht. Ze heeft het op een leuke beeldende manier geschreven, erg fijn als je het mij vraagt! Ze verteld haar leven in drie hoofdstukken; toen, nu & straks. Erg leuk bedacht zo heb je goed door in welke fase je zit. Maar naast de verdeling. Vind ik Monica haar verhaal op sommige vlakken erg herkenbaar. Zo praat ik ook niet makkelijk over bepaalde gebeurtenissen, begin ik asn iets als het mij leuk lijkt en ga ik alles proberen voordat ik zeg dat ik het niet kan. Iets waar Monica ook erg achter staan.
Naast een kijkje in haar leven deelt Monica nog een paar leuke favorieten uit haar leven, zo komen haar favorieten restaurants op diverse plekken naar voren, deelt ze haar favorieten winkel én geeft ze al haar vrienden op een hele bijzondere manier een ere plekje in haar boek! Origineel en erg leuk om meer over de band tussen deze mensen te lezen.
My Way van Monica Geuze

Mijn liefde voor persoonlijke boeken

Mijn liefde voor persoonlijke verhalen of ook wel biografieën speelt al heel lang. Vroeger was ik altijd al nieuwsgierig naar de verhalen achter al die grote mensen (bekende mensen haha) maar ook naar de verhalen van mensen in mijn omgeving. Maar wat is nu echt de reden waarom ik dit zo leuk vind? Ik vind het heerlijk om in andermans leven te duiken, levenslessen te lezen en hier mijn eigen draai aan te geven en ze dus mee te nemen in mijn leven. Daarnaast is voor mij een groot pluspunt dat biografieën over het algemeen geen moeilijke taalgebruik bevatten wat ervoor zorgt dat ik het makkelijk kan lezen, dit is iets wat ik altijd als erg fijn ervaar in een boek. Zoals jullie misschien al wel gezien heb heb ik genoeg boeken gelezen die in de richting gaan van biografieën. Zoals de geweldige boeken van Anna Nooshin en Mascha van Beautygloss. Maar welke staan er nog op mijn lijstje? Eeh dit vind ik een lastige want vaak kom ik ze spontaan tegen. Maar degene die nu nog op mijn lijstje staan zijn; #Girlboss van Sophia, Toen ik je zag van Isa Hoes en het verhaal van Tony Chocolonely en misschien nog wel meer.

Ben jij net als ik dol op biografieën en ben jij benieuwd wat er nog meer speelt in het leven van Monica, dan raad ik het boek zeker aan! 🙂 Een goed boek voor straks op het strand of voor het slapen gaan!

Adres gegevens

Sir Winston Churchilllaan 803
2287 AR Rijswijk
(geen bezoekadres)

06-11000108

Aanbevelingen

Kaartjes waar je écht iets aan hebt. Om iemand te verrassen voor zijn of haar verjaardag, een leuk kaartje voor in je interieur of om je voorraad mee aan te vullen. Met de kaarten van Schatreijk kun je alle kanten op! De kwaliteit is goed en de printjes zijn uniek. Doen! ♥️
Tessa
Beeke

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen.

Copyright © 2019 Auros. All rights reserved.

Add to cart