droom jij ook wel eens?

Dromen zijn er om waar te maken. Op dit moment ben ik achter de schermen ook druk bezig om Schatreijk uit te bereiden en een plan aan het maken voor het nieuwe kalenderjaar. Maar om jullie te helpen bij het realiseren van dromen ben ik de reeks begonnen dromen waarmaken. Tijd voor deel 2.

Droom jij ook wel eens?

In deel 1 van deze nieuwe serie ‘Droom jij ook wel eens?’ nam ik je mee in de brainstormfase! Hoe kies je de focus voor je blog of bedrijf maar ook hoe maak je een overzicht van de stappen die je moet maken om je uiteindelijk droom te kunnen bereiken. Oh ja en natuurlijk tips om je naam te bedenken. Heb je het eerste gedeelte van deze toffe reeks gemist? Neem dan even een kijkje bij de blogpost ‘Zo maakte ik mijn droom waar!’ Genoeg gekletst tijd voor actie, we gaan beginnen aan de tweede fase van de realisatie.

Daar is dan het moment; de naam

De paar dagen zijn voorbij, je bent gewend aan de namen die je op papier gezet had. Nu moet je dan toch echt wel de definitieve naam (voor nu, veranderen kan altijd nog) gaan kiezen. Hoe heb ik dat gedaan? Ik ben samen met mijn vriend gaan kijken naar de namen die op papier stonden. Een belangrijke wens die ik had was persoonlijk maar toch ook niet te opvallend dus mijn voornaam zou er niet in voorkomen. Veel mensen denk je dat je de keuze alleen moet nemen, maar ik vind dat je vooral moet doen wat voor jou goed voelt. Wil jij graag bevestiging van mensen die voor jou belangrijk zijn, vraag ze dan om hun mening en naar hun favoriet. Ben je hier niet zo van en wil je zelf kiezen, ook goed! Iedereen heeft zo zijn eigen manieren voor deze dingen. Ik zal je later vertellen wat de gedachten achter mijn gekozen naam is. Maar nu eerst even verder met de stappen na het kiezen van de naam!

Vastleggen maar!

De droom wordt steeds iets meer werkelijkheid. Wanneer je van plan bent om iets online te gaan doen heb ik geleerd om alles zo snel mogelijk vast te leggen. Dus als je de naam heb is dit de eerste stap! Aranka heeft mij in mijn tijd van de realisatie erg veel geholpen. Heb je een website nodig, social media accounts of wil je je bedrijfsnaam vastleggen? Dan moet je de volgende stappen even opschrijven en zo snel mogelijk afvinken van een lijstje!

  1. Domeinnaam vastleggen bij een hosting voor je website
  2. Inschrijven bij de Kamer van Koophandel, van te voren even een afspraak maken! (informatie vind je hier)
  3. Social media accounts aanmaken met je bedrijfsnaam (Facebook, Instagram, Pinterest, Twitter noem ze maar op

Natuurlijk volgen hierna nog veel meer stappen waarbij je de naam van je bedrijf zal gaan gebruiken. Bijvoorbeeld een e-mail adres maar voordat je aan de kleine dingen kan beginnen moeten eerst de bovenstaande dingen geregeld worden. De kleine dingen is zaak voor later, de basis is waar je nu de aandacht voor moet hebben. Het is zonde als je straks niet de social media accounts heb met je eigen bedrijfsnaam, toch? Dus zie het niet als iets kleins, zeker niet als je het als groot promotiemiddel ziet zoals ik! De meeste bezoekers naar mijn blog komen via social media. Zo zie je maar hoe zonde het zou zijn als ik deze accounts niet had vastgelegd aan het begin.

Gedachte achter de naam schatreijk!

En dan zou ik natuurlijk jullie nog vertellen hoe ik aan de naam Schatreijk ben gekomen en waarvoor het staat. Vooral dat haha. Aller eerst moet ik voor de naam vrijwel alle eer aan mijn vriend geven, hoe die hem bedacht heeft geen idee. Maar beide waren we gelijk super enthousiast. Zijn redenering heeft mij echt over de streep getrokken. De naam is eigenlijk te verdelen in twee delen. Namelijk ‘Schat’ dit stukje staat voor de eeuwige ideeën die ik altijd heb. Is het niet voor een blogpost dan is het wel weer een totaal anders, een vakantie of iets wat ik wil doen in mijn leven bijvoorbeeld. En daarnaast ook de mogelijkheden die ik heb door mijn liefde voor schrijven, fotograferen maar ook voor het grafische aspect! Dan komen we bij het tweede deel van de naam ‘reijk’. Veel mensen zullen aller eerst denken wat een gekke spelling, maar als je mij al lang kent weet je dat mijn achternaam van der Reijken is. Zie je de link? De spelling van mijn achternaam en het woord rijk is samengevoegd, gelijk de persoonlijke touch aan de naam die ik toch wel graag wilde. Maar niet te opvallend ;). De speciale spelling van het laatste deel zorgt ervoor dat het iets unieks is waar ik naar op zoek was en dus gevonden heb (met hulp van mijn vriend). Verder heeft het woord r(e)ijk betrekking op de kennis, ervaringen en avonturen die ik kan delen en gebruiken om jullie te helpen, inspireren en wie weet ook wel motiveren! Dit is een korte uitleg van waar het voor staat en hoe de naam Schatreijk is ontstaan!

En nu? Hoe verder? Wat is de volgende stap in het realiseren van je droom!

Nu de social media kanalen er zijn, het domein geregistreerd zijn en je misschien wel al een afspraak heb gemaakt bij de Kamer van Koophandel is het tijd voor actie! Maar hoe je hier regelmaat en richting aan kan geven ga ik volgende week behandelen. Maar één tip! Heb je alle kanalen aangemaakt? Richt ze alvast in met een mooie profiel foto, een goede beschrijvende tekst en denk vast na over wat je mogelijk zou kunnen delen. Volgende week meer hierover!

De foto van de header is afkomstig van Unsplash

Adres gegevens

Sir Winston Churchilllaan 803
2287 AR Rijswijk
(geen bezoekadres)

06-11000108

Aanbevelingen

Kaartjes waar je écht iets aan hebt. Om iemand te verrassen voor zijn of haar verjaardag, een leuk kaartje voor in je interieur of om je voorraad mee aan te vullen. Met de kaarten van Schatreijk kun je alle kanten op! De kwaliteit is goed en de printjes zijn uniek. Doen! ♥️
Tessa
Beeke

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen.

Copyright © 2019 Auros. All rights reserved.

Add to cart