DROOM JIJ OOK WEL EENS? #3 Tijd voor een online plekje!

Nu de social media kanalen er zijn, het domein geregistreerd is en je misschien wel al een afspraak heb gemaakt bij de Kamer van Koophandel is het tijd voor de volgende stap! Hoe krijg je regelmaat en geef je richting aan de social media kanalen of aan je bedrijf. Dat ga ik je vandaag vertellen. Als het goed is zijn alle social media kanalen al ingericht met een mooie profiel foto, een goede beschrijvende tekst en is er nagedacht over wat je mogelijk zou kunnen delen. Laten we verder gaan!

Laten we jouw online plekje opbouwen

Het wordt steeds meer real .. de naam is gekozen, je social media kanalen zijn gereserveerd en nu? Ik zie de vraagtekens al dansen in je gedachten. Maar geen zorgen! Om te beginnen is er niks wat fout of goed is want voor elk bedrijf werkt iets anders uit tot succes. Maar oké laten we beginnen met de basis. Social media is eigenlijk stap twee, maar je kan de naam maar vast gereserveerd hebben. De eerste stap om jouw online plekje te reserveren is toch wel door een website te laten maken of om zelf je creativiteit een kans te geven. Een website kan je al snel zelf maken in WordPress. Betaald thema of niet, probeer door middel van je teksten je bedrijf uit te leggen en laat beelden maken die je identiteit van je bedrijf uitstralen! Als je net als ik gaat voor een blog, kies een thema waarin je homepagina kan bestaan uit alle recente blogberichten. Maar kijk vooral naar de style die bij jou psst. Gevonden, dan is het tijd om hem te vullen en te gaan schrijven! Één tip! Wacht niet te lang met het online zetten van je website. Ik spreek uit ervaring als ik vertel dat je nooit meer geen verbeterpunten ziet bij je eigen website, perfect zal het niet worden!

Social media is de nieuwe manier van reclame

Website, check! Dan is het echt tijd om je bedrijf/blog te voorzien van meer zichtbaarheid op het web. De meest ideale manier is hiervoor social media. De mogelijkheden zijn eindeloos op de kanalen. Zo biedt Facebook de mogelijkheid om je nieuwsitems, diensten en opdrachten goed uit te lichten. Is Instagram aantrekkelijk wanneer je veel werkt met beeld en kan je goed een kijkje geven achter de schermen met de functie Instagram stories. Maar wat vooral belangrijk is is de vraag ‘Waar bevind jouw doelgroep zich, op welke social media kanalen?’ Het antwoord op deze vraag zorgt ervoor dat jij weet op welk kanaal jij je voornamelijk moet focussen! Maar wat ga je doen op social media?

Je kan berichten maken over de diensten, opdrachten en acties houden waardoor mensen getrokken worden naar jouw website en wie weet uiteindelijk met je zullen gaan samenwerken. Maar naast de eindeloze mogelijkheden aan soorten berichten is het belangrijk om na te denken hoe actief je wilt zijn, elke dag een bericht of alleen op de dagen als er een nieuw artikel volgt is nog al een verschil. Ga het uitproberen en kies de manier wat het beste werkt voor jou.

Voor de bloggers onder ons!

Voor de bloggers is er naast social media nog een plek waar je aan moet denken als het gaat om het realiseren van het regelmaat. Namelijk op de blog zelf. Wanneer je luk raak dagen uitzoekt wanneer er een artikel zal volgen wordt het een moeilijke zaak om mensen betrokken te houden bij jouw website. Maar wanneer het voor je bezoekers duidelijk is wat de richtlijnen zijn qua dagen, zoals op Schatreijk maandag, woensdag, vrijdag en zondag, zullen bezoekers eerder terugkomen uit zichzelf. Lukt het een keertje niet om een artikel te plaatsen deel het op social media en onthoud vooral je bent niks verplicht. Maar door vaste dagen voor jezelf te kiezen is het voor zowel jezelf als je bezoekers duidelijk wat er verwacht wordt. Bonus tip! Maak aan het begin van de maand een planning welke blogs (die vooruit te plannen zijn) je gaat schrijven deze maand. Dit zorgt ervoor dat je waar mogelijk in drukke periodes vooruit kan schrijven. Super fijn, vind ik!

You can do it!

Oké daar is het einde dan. Nu alles staat als een huis is het tijd om te gaan knallen en vooral gewoon te doen. Wees niet bang om fouten te maken en vraag feedback aan mensen die dichtbij je staan, dit zijn mensen die je juist in de startfase heel goed kunnen helpen. En ga zelf op onderzoek uit naar tips als je ergens tegenaan loopt, Google was en is nog steeds mijn grote vriend als ik met vragen rondloop. Mijn laatste woorden voor nu zijn; Geloof in jezelf en ga ervoor! Maak je dromen waar!

Heb jij deel 1 en 2 gemist van de Droom jij ook wel eens reeks? Neem zeker een kijkje: 

Hoe maakte ik mijn dromen waar #1 & Droom jij ook wel eens? #2 Hoe ga je nu verder?

– Foto is afkomstig van Kaboompics –

Adres gegevens

Sir Winston Churchilllaan 803
2287 AR Rijswijk
(geen bezoekadres)

06-11000108

Aanbevelingen

Kaartjes waar je écht iets aan hebt. Om iemand te verrassen voor zijn of haar verjaardag, een leuk kaartje voor in je interieur of om je voorraad mee aan te vullen. Met de kaarten van Schatreijk kun je alle kanten op! De kwaliteit is goed en de printjes zijn uniek. Doen! ♥️
Tessa
Beeke

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen.

Copyright © 2019 Auros. All rights reserved.

Add to cart