Homemade citroen munt limonade

Zon, hapjes, drankjes, vrienden en vriendinnen en ja mijn dag is perfect! Maar wat voor drankjes drink ik dan het liefst op een echte zomerse dag? Deze citroen munt limonade is zeker één van de favorieten. Daarom wil ik hem maar al te graag met jullie delen!

Zomertijd!

De zomer is alweer bijna een maand van start. Voor veel mensen het seizoen om plaats te nemen in de tuin of op het terrasje in een stad. Ja ook ik ga er in de zomer meer op uit. Maar toch blijft mijn favoriete plekje mijn eigen achtertuin. Lekker op de lounge bank liggen onder de druivenplanten. En ja bij de relaxmomenten in de tuin horen ook de nodige hapjes en drankjes. Het liefst zo zomers mogelijk; aardbeien, citroen, bbq, salades. Noem het maar op! Ik vond het wel een mooi moment met de eerste zomerse weken achter de boeg om mijn favoriete zomerdrankje met jullie te delen. Citroen munt limonade, maar dan wel homemade natuurlijk!

Benodigdheden

  • 1 citroen
  • 2 takjes verse munt
  • 1 theelepel witte basterdsuiker
  • 200 ml water

Homemade citroen munt limonade

Veel mensen zullen misschien wel gedacht hebben dat zelf limonade maken moeilijk was en veel tijd in beslag neemt. Dan zal ik je nu uit deze gedachte helpen, want dat is niet waar! Deze limonade is niet heel ingewikkeld alleen moet je op zoek naar de juiste hoeveelheid van de ingrediënten. Vergelijk het maar met de hoeveelheid siroop die je gebruikt bij de normale limonade. Voor mij is deze verhouding perfect, maar misschien wil jij hem wel iets zoeter. Dat is uitzoeken. Maar nu genoeg gekletst, tijd voor actie! Snijd de citroen in plakjes & zoek de twee grootste takjes munt bij elkaar. En vergeet zeker geen glas en lepeltje te pakken anders wordt het erg ingewikkeld. Wanneer je alles bij elkaar hebt & gesneden hebt is het tijd voor stap twee. Doe de citroen (2 a 3 plakjes) en het munt in het glas. Voeg hierbij het theelepeltje suiker & niet te vergeten het water! Laat het glas even staan in de koelkast om én goed koud te worden en zodat de smaak goed in het water kan trekken. Wanneer jij het tijd vind om te drinken, haal je het glas uit de koelkast en nog even roeren en tijd om je homemade lemonade te proeven!

Homemade citroen munt limonade

Ben jij dol op de zomer? Bekijk mijn andere zomerse artikelen hier!

Adres gegevens

Sir Winston Churchilllaan 803
2287 AR Rijswijk
(geen bezoekadres)

06-11000108

Aanbevelingen

Kaartjes waar je écht iets aan hebt. Om iemand te verrassen voor zijn of haar verjaardag, een leuk kaartje voor in je interieur of om je voorraad mee aan te vullen. Met de kaarten van Schatreijk kun je alle kanten op! De kwaliteit is goed en de printjes zijn uniek. Doen! ♥️
Tessa
Beeke

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen.

Copyright © 2019 Auros. All rights reserved.

Add to cart