Zondagen zijn de ideale dagen om tijd door te brengen in de keuken. Elke week probeer ik iets nieuws te proberen. Ideale tussendoortjes, nieuwe ontbijtrecepten of broden. Dit weekend was het tijd voor een nieuw gezond tussendoortje. Deze week waren de appeltaart muffins aan de beurt.

Favoriete weekendactiviteit

Bakken is een van mijn favoriete bezigheden in het weekend. Het liefst zo gezond mogelijk. Deze zondag heb ik in de keuken gestaan nadat ik een recept gevonden had waar ik helemaal enthousiast van werd namelijk; APPLE PIE MUFFINS van Chick Loves Food. Wie houdt er nu niet van appeltaart of muffins. Ik wel! Daarom leken deze muffins mij een ideaal baksel voor dit weekend. Aangezien we van onze eigen appelboom een overvloed hebben van appels (samengevat een boodschapkrat vol) was er geen twijfel over mogelijk dat het dit weekend een recept moest worden waarin sowieso appels voorkwamen. Na een kleine aanpassing in de ingrediënten ben ik aan de slag gegaan.

Ingrediënten voor 12 muffins:

  • 60 gram gesmolten kokosolie
  • 1 halve citroen
  • 225 gram tarwemeel
  • 75 gram honing
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • 1,5 theelepel kaneel
  • 2 eieren
  • 150 milliliter yoghurt
  • 2 appels
  • 50 gram walnoten
  • Een snuf zout
  • Muffinvormpjes

Bereidingswijze appeltaart muffins

Om te beginnen verwarm je de oven voor op 200 graden (dit is de advies temperatuur). Belangrijk om als eerste te doen is de 60 gram kokosolie te laten smelten omdat dit nog moet afkoelen voordat je het kan toevoegen aan het beslag. Als de kokosolie gesmolten is doe je het in een klein bakje. Dan ga je aan de slag met het klaarmaken van de appels. Was als eerste de appels (wel zo fris 😉 ) en schil daarna de appels. Als de appels volledig geschild zijn snijd je ze in kleine stukjes en breek je de walnoten in grove stukken. Laat de appels en walnoten even op een snijdplank liggen. Pak vervolgens een beslagkom, begin hierboven de citroen te raspen. Als je dit gedaan hebt voeg je het tarwemeel, de honing, het bakpoeder, de kaneel en een snuf zout toe. Dit meng je kort tot een goed beslag. Dan is het tijd voor de tweede kom! Pers de halve citroen uit boven de kom. Hieraan voeg je de eieren, yoghurt en de afgekoelde kokosolie toe. Meng deze ingrediënten goed door elkaar. Niet te lang want dit gaat te kosten van de luchtigheid van de muffins. Voeg het mengsel van de eieren en yoghurt toe aan het mengsel van het meel. Roer dit kort door elkaar. Als laatste voeg je de appels en walnoten toe, meng deze in een paar slagen door het beslag heen. Is het goed gemengd? Dan is het tijd om het beslag te verdelen over de muffin vormpjes. Bak de muffins in 20 minuten in de oven. Een paar minuten af laten koelen is verstandig anders brand je je mond! 😉

En klaar is het gezonde tussendoortje voor deze week. Genietse!

appeltaart muffins recept

Adres gegevens

Sir Winston Churchilllaan 803
2287 AR Rijswijk
(geen bezoekadres)

06-11000108

Aanbevelingen

Kaartjes waar je écht iets aan hebt. Om iemand te verrassen voor zijn of haar verjaardag, een leuk kaartje voor in je interieur of om je voorraad mee aan te vullen. Met de kaarten van Schatreijk kun je alle kanten op! De kwaliteit is goed en de printjes zijn uniek. Doen! ♥️
Tessa
Beeke

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen.

Copyright © 2019 Auros. All rights reserved.

Add to cart