Ik vond het wel weer eens tijd voor een nieuw recept. Risotto is echt een van mijn favoriete maaltijden voor de avond. Wat is er beter dan een gezonde variant van de risotto te maken? Met dank aan Weight Lose Ninja vond ik de perfecte variant.
Ingrediënten
- risottorijst (ca. 75 gram ongekookt pp)
- 1 kipbouillonblokje
- 200 gram hamblokjes
- teentje knoflook
- 1 rode ui
- 2 stengels lenteui
- een bakje champignons
- 100-150 milliliter kookroom light
- 20 gram pijnboompitjes.
Tijd om te gaan koken!
Het is weer eens tijd om avondeten te maken. Laten we maar beginnen hè. Om te beginnen is het handig om eerst de rijst te koken in water met kipbouillon gaar. En ja alles snijden is daarna de volgende stap. Snijd een teentje knoflook fijn en de rode ui in stukjes. Verwarm alles in een (wok)pan en fruit de ui en knoflook in een scheutje olijfolie. Nu mogen de grof gesneden champignons en de ham blokjes erbij! Bak deze mee (ongeveer 5 minuten zodat de ham een mooi kleurtje krijgt). Als laatste mag je de lente ui nog snijden, redelijk grof is goed genoeg. Wanneer de rijst gaar is, voeg je deze erbij in de wok pan. Voeg de kookroom toe en roer goed door. Laat alles nog 2 minuten op laag vuur mee verwarmen. Rooster in tussentijd de pijnboompitjes en strooi deze bij het serveren over de portie risotto heen.