smoothie bowl chunky monkey

Wauw, dit is een smoothie bowl die zeker voor herhaling vatbaar is. Aller eerst ben ik dol op de combinatie banaan met chocola. Dus dat was succesfactor nummer 1. Uiteindelijk bleek de combinatie van alles te zorgen voor een succesvol ontbijt, waarop ik uren weer vooruit kon! Daarom wil ik dit recept zeker met jullie delen.

Chunky Monkey

Soms heb je van die dagen dat je geen behoefte meer hebt aan je standaard ontbijtje. Dit probleem had ik dus ook. Dit resulteerde in een grote zoektocht, op zoek naar nieuwe ontbijtrecepten. Waaraan moest mijn ontbijtje voldoen? Makkelijk te maken, gezond maar vooral niet te saai! Na een waslijst aan nieuwe recepten liep ik tegen dit bijzondere recept aan. Het is de ontbijtvariant van een bijzondere Ben & Jerry ijs smaak. Ik wist het gelijk: dit ontbijtrecept moet ik een keer testen. En ja het was héérlijk en dus wil ik het graag met jullie delen.

Recept voor een overheerlijke smoothie bowl

De benodigdheden zijn voor 1 persoon

  • 250 gr magere kwark
  • 1 banaan
  • 2 el havermout
  • 1 el honing (naar smaak)
  • 20 gr walnoten
  • 10 gr pure chocolade
  • Extra nodig: staafmixer of blender!

Hoe ga je aan de slag?

Voordat je aan de slag kan is het belangrijk om alle ingrediënten in huis te halen. Als dit zo is dan kan je de keuken in. Pak je blenden en/of staafmixer erbij. Als eerste voeg je de kwark en de halve banaan toe in de blender, wanneer dit een smoothie is geworden mag je verder met de rest. Pak de havermout & honing erbij en zet de blender opnieuw aan. Wanneer dit weer een geheel is geworden is het tijd om te proeven. Zoet genoeg met één eetlepel honing of wil je liever iets meer? Bij mij verschilt de voorkeur per dag. De ene dag heb ik meer behoefte aan extra honing dan de andere. Pas dit aan naar jouw wensen.

De smoothie bowl zelf is nu volledig klaar, daarom is het tijd voor toevoegen van de laatste ingrediënten. Want een ontbijtje moet altijd een feestje zijn. Althans dat vind ik! Zoek een mooie kom uit waar je de smoothie in kan doen. Dan is het daarna tijd om de laatste ingrediënten klaar maken. Om te beginnen heb ik de tweede helft van de banaan in stukjes gesneden en heb ik de chocolade in kleine stukjes gesneden met een scherp keukenmes. Ideaal want zo kan je het gelijk opeten. Leg alle toppings er op zoals jij het mooi vindt en ga heerlijk smullen van je ontbijtje!

Het recept gevonden bij: Culi Sandra

Adres gegevens

Sir Winston Churchilllaan 803
2287 AR Rijswijk
(geen bezoekadres)

06-11000108

Aanbevelingen

Kaartjes waar je écht iets aan hebt. Om iemand te verrassen voor zijn of haar verjaardag, een leuk kaartje voor in je interieur of om je voorraad mee aan te vullen. Met de kaarten van Schatreijk kun je alle kanten op! De kwaliteit is goed en de printjes zijn uniek. Doen! ♥️
Tessa
Beeke

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen.

Copyright © 2019 Auros. All rights reserved.

Add to cart