salade met feta & peer

Ja, ik zal het niet ontkennen stiekem ben ik een klein konijntje. Dol op groentes en dus ook salades. Het is voor mij de beste manier om mijn standaard hoeveelheid groente binnen te krijgen. En nu de zomer in volle gang is al helemaal. Want wie wil er nu lang in de keuken staan als de thermometer tropische temperaturen laat zien? Nou ik niet! Tijd om een eenvoudige maar overheerlijke  salade!

Zomerse salade

Ondanks dat het weer in Nederland erg wisselvallig blijft hebben we al een paar mooie dagen gehad. Dus klagen wil ik zeker niet. Maar de echte zomerse weken hoop ik stiekem toch nog wel te goed te hebben in augustus. Een vraag die ik vraag stel op een warme dag is ‘Wat gaan we eten?’ Omdat ik met warm weer bijna nooit zin heb om warm te eten. Ja het is echt zo. Geef mij maar brood of salade dan ben ik tevreden! Na een vakantie in Kroatië was het tijd voor meer groentes. Dus dook ik terug de keuken in om een nieuwe salade te maken. In de zomer voeg ik meestal fruit toe aan de salades die ik maak, een heerlijke zoete bite. Je kunt denken aan aardbeien, appel, peer, kiwi en perziken. Dit keer was het tijd voor peer met … feta! *oeps dat had ik al verklapt in de titel, niet zo slim* Tijd om de keuken in te gaan en het avondeten (of lunch) op tafel te gaan zetten!

Ingrediënten (2 personen):

  • Halve gele paprika,
  • Grote zak ijsbergsla
  • 10/15 cherrytomaatjes (mag je ook vervangen door gewone tomaten, 2 stuks)
  • Gerookte kip
  • Feta blokjes
  • Peer

Bereidingswijze:

Salades maken gaat bij mij vaak op dezelfde manier, lekker makkelijk. Eerst verzamel ik uiteraard alles wat ik in de salade wil op het keukenblad. Kraan aan & tijd om de groentes te wassen (als je groentes gebruikt waarbij dat nodig is). Een grote bak zodat alles er goed in past, sla erin & tijd om de ‘extra’s’ klaar te maken. De paprika heb ik gesneden in kleine blokjes, de cherry tomaatjes door de middag & de peer ook in kleine stukjes. De grootte van de stukjes kun je uiteraard zelf bepalen! De gerookte kip en de feta waren al voorgesneden dus dat was makkelijk. Mocht dit niet het geval zijn? Snijd de gerookte kip in smalle reepjes & de feta in blokjes! Zo overheerst geen van alle als je een hap neemt! Sla dressing? Heb ik niet gebruikt, maar is natuurlijk wel een mogelijkheid. Wel had ik nog een lekker breekbrood in de oven gedaan zodat het net iets meer zou vullen! Maar als lunch gaat die prima zonder brood!

salade met feta & peer

Adres gegevens

Sir Winston Churchilllaan 803
2287 AR Rijswijk
(geen bezoekadres)

06-11000108

Aanbevelingen

Kaartjes waar je écht iets aan hebt. Om iemand te verrassen voor zijn of haar verjaardag, een leuk kaartje voor in je interieur of om je voorraad mee aan te vullen. Met de kaarten van Schatreijk kun je alle kanten op! De kwaliteit is goed en de printjes zijn uniek. Doen! ♥️
Tessa
Beeke

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen.

Copyright © 2019 Auros. All rights reserved.

Add to cart