fitbit charge 2

Activty tracker zie je in veel verschillende soorten en maten. Diverse merken hebben een tracker gemaakt voor je stappen, hartslag & je slaap. Natuurlijk zijn dit niet de enige opties die er gemeten kunnen worden, maar daarover later meer! Mijn activity tracker is de Fitbit Charge 2! Tijd om mijn ervaringen te delen.

Fitbit Charge 2

Al lange tijd wilde ik graag een activity tracker hebben om meerdere redenen. Een van de reden was om meer inzicht te krijgen in mijn bewegingen en hoeveel stappen ik zou halen op een normale dag. En ja! Dit was aan het begin echt een shock, veel minder dan ik had gedacht. Daarnaast heb ik veel moeite met in slaap vallen en vaak onrustig ’s nachts dus dit in de gaten houden is niet verkeerd. Waarom ik gekozen heb voor de Fitbit i.p.v de vele andere mogelijkheden? De grootte van het horloge om je pols, de mogelijkheden die de activity tracker heeft en natuurlijk niet onbelangrijk het design van het horloge. Het is toch een accessoires die ik dagelijks om heb, daar zitten voor mij een aantal eisen aan. Niet te breed, niet te ‘lomp’ & eenvoudig in gebruik. En ja de fitibit voldeed aan de eisen die ik had!

Polsbandje

Wat ik erg fijn vind aan de fitbit charge 2 is het polsbandje! De verstelbaarheid van het bandje is iets waar ik erg tevreden mee ben. Er zijn meerdere gaatjes waar je hem in vast kunt maken waardoor je hem soms iets losser kunt dragen. Het bandje zelf is gemaakt van RVS, dit is makkelijk schoon te maken met pure alcohol (te koop bij de Etos). Wel raad ik je aan om het bandje regelmatig schoon te maken, zeker in de zomer! De warmte in combinatie met sporten kan ervoor zorgen dat het bandje een nare lucht krijgt. Maar al met al is het polsbandje een grote plus.

Tracken

Dat de fitbit een activity tracker is is algemeen bekend. Maar welke dingen kan de charge 2 allemaal meten? Ik zal het voor je op een rijtje zetten;

  • Eten: Je kunt je maaltijden invullen bij MyFitnesspall en deze koppelen aan de fitbit app. Dit zorgt ervoor dat je een goed overzicht krijgt van de volledige dag!
  • Water: Naast het eten kun je ook je water inname bijhouden. Er staan drie standaard waardes ingevuld die je kunt kiezen; 250 ml, 500 ml & 750 ml.
  • Slaap: Ja ook deze optie heeft de fitbit. Je kunt hem zelf activeren als je gaat slapen en stoppen. Maar ook naar aanleiding van je hartslag meet de fitbit wanneer je slaapt. Super handig als je ogen plotseling dichtvallen op de bank!
  • Sport: Van deze optie word ik elke keer enthousiast! De opties die je hebt zijn divers. Wandelen, rennen, fietsen, crosstrainer en krachttrainingMaar zit jouw sport er niet bij? Niet getreurd in de fitibit app kun je nog extra opties zoeken bijvoorbeeld dansen, bootcamp, surfen en ga zo nog maar even door! Super handig.
  • Hartslag: Deze wordt gemeten door een lampje aan de binnenkant van de fitibit zelf. Deze staat gericht op de pols waardoor deze goed je hartslag kan meten. Super interessant om te zien hoe het gaat als je sport, in bed ligt of juist net klaar met fietsen.
  • Stappen: Dit is de hoofdzaak van de fitbit. Hij meet elke stap die je zet. Soms een echte shock hoe weinig stappen je zet op een werkdag op kantoor of juist een verbazing voor mij hoeveel stappen je zet tijdens een korfbaltraining of wedstrijd. En ja het blijft elke dag een doel voor mij om minimaal de 10.000 stappen te halen!

Uitdagingen!

Het zal je niet verbazen dat ik deze optie super leuk vind. Je kunt andere mensen met een fitbit volgen tijdens hun week en samen uitdagingen aangaan! Zo heb je de workweek challenge. Elke dag krijg je een pop-up met de stand van zaken, hoeveel stappen je achterloopt op de nummer 1 of dat je zelf op nummer 1 staat! Hoe leuk is dat om na een week te zien dat je gewonnen hebt … dat is altijd leuk toch wedstrijdjes winnen. Maar ook dit is een extra stimulans om te zorgen dat je het half uur minimaal bewegen per dag haalt. Naast de statistieken vergelijken is er een mogelijkheid tot chat! Een motivatiegesprek voor iemand die zich niet happy voelt, nooit verkeerd!

Ben je zelf ook bekend met de fitbit charge 2? Deel jouw ervaring in de reacties, ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden!

Adres gegevens

Sir Winston Churchilllaan 803
2287 AR Rijswijk
(geen bezoekadres)

06-11000108

Aanbevelingen

Kaartjes waar je écht iets aan hebt. Om iemand te verrassen voor zijn of haar verjaardag, een leuk kaartje voor in je interieur of om je voorraad mee aan te vullen. Met de kaarten van Schatreijk kun je alle kanten op! De kwaliteit is goed en de printjes zijn uniek. Doen! ♥️
Tessa
Beeke

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen.

Copyright © 2019 Auros. All rights reserved.

Add to cart