Tag: Been there done that

Ohh wat hou ik toch van reizen of iets wat daar ook maar aan gelinkt kan worden.  Dus ook de bekende tag been there done that. Reden genoeg voor mij om de vragen te beantwoorden die bij deze tag horen! Wilde spontaan nog een keertje op vakantie na al het terugblikken tijdens het schrijven 🙂

I like travel!

Reizen is toch wel echt iets wat steeds meer zijn plekje krijgt in mijn leven. Vroeger gingen we voornamelijk kamperen in Frankrijk of Spanje. Niks mis mee, want ik heb er super erg van genoten toen ik klein was. Maar nu is het tijd voor een andere manier van reizen. Roadtrippen of gewoon heerlijk in een hotel of appartementje. Meer van de wereld zien is mijn doel toch wel. Afgelopen jaar de eerste stap gezet met maar liefst drie nieuwe plekken bezocht. Genoeg gekletst, tijd om naar de bekende reistag te gaan; been there done that!

TAG: Been there done that!

Welke landen van de wereld heb je al bezocht?

Vroeger bezocht ik vaak hetzelfde land zodra ik naar het buitenland vertrok, maar de laatste jaren is het lijstje aardig uit bereid. Laten we eens gaan kijken welke landen ik al bezocht heb.

  • Duitsland
  • Frankrijk
  • België
  • Spanje
  • Italië
  • Kroatië
  • Oostenrijk
  • Tsjechië
  • Griekenland
  • Verenigden Staten

Welke bestemming staat bovenaan jouw verlanglijstje? Met andere woorden: waar wil je ECHT nog een keertje heen?

Hmm eentje kiezen vind ik toch wel erg lastig. Ik denk dat ik er iets meer heb. Indonesië door de link die het land heeft met mijn familie. Wij helpen als familie elke maand daar kinderen zodat ze naar school kunnen. Deze kinderen zou ik graag willen bezoeken én daarnaast lijkt het mij een prachtig land. En ik zou graag een nieuwe rondreis maken door Amerika, maar dan de andere kant van het land, (New York, Miami, Texas, en toch even langs in Los Angeles (familiebezoek). Stiekem toch ook wel Australië. De mooie natuur, geweldige dieren & de grote steden; Sydney & Melbourne.

Wat is jouw meest ideale vakantie? (strandvakantie, shopping trip, culturele vakantie, etc.) 

Mijn ideale vakantie … toch wel een kleine combinatie van alle genoemde opties. Een paar dagen aan het strand of het zwembad om helemaal niks te moeten & heerlijk een boek lezen met mijn muziekje aan. Een paar steden bezoeken om te winkelen of om de geschiedenis van het land/stad te zien. En ja iets sportiefs kan niet ontbreken aan mijn vakantie. Afgelopen jaren zijn het vooral watersporten geweest aangezien dat niet zo makkelijk kan in Nederland. Maar of dit alles wel te combineren is op één bestemming … I don’t know. Denk dan toch eerder aan een roadtrip waarin je de diverse plekken bezoekt.

Welke plek vond je zo bijzonder dat je er nog wel eens heen zou willen?

San Diego!!! Los Angeles!! Eigenlijk alle steden of plekken waar ik geweest ben in Amerika. Die rondreis of zal ik het maar zomer noemen in de Verenigde staten was zo’n bijzondere zomer. Maar natuurlijk zijn er nu ruim vier jaar later een hoop nieuwe dingen die ik hier zou willen doen. Naast dat zou ik zeker nieuwe plekken toevoegen aan de reis naar de USA. Maar Oostenrijk blijft voor een echte winter winter vakantie toch wel mijn favoriete bestemming en dan het liefst in het skigebied ‘Zillertal’. Heerlijk roetsjen door de sneeuw.

Met wie ga je meestal op reis?

Vroeger ging ik voornamelijk met mijn familie op vakantie naar een camping in Frankrijk of Spanje. Echt een jeugdherinnering de drie weken op de camping doorbrengen. Maar de laatste jaren is mijn trouwste reispartner toch wel mijn vriend. Zowel in Nederland als naar het buitenland. Naast de reisjes met mijn vriend maak ik de afgelopen twee jaar steeds meer reisjes samen met vriendinnen, niks gaat boven de tijd alleen met je vriendinnen. Alleen maar lachen, uren kletsen & een nieuwe stad ontdekken.

Met wie zou je nog wel eens op vakantie willen gaan? (dit mag iedereen zijn familielid, vriend(in) of beroemd persoon):

Zo deze is lastig want in mijn geval ga ik al weg met mijn favoriete reispartners! Wel zou ik nog een keer heel graag alleen met mijn broertje een reis maken. Lijkt mij een super ervaring, broer en zus samen weg. Ja en toch meer reisjes of vriendinnenweekenden want oh wat geniet ik daarvan!

Wie of wat zou je meenemen naar een onbewoond eiland?

Oeeh een onbewoond eiland het klinkt alleen al super idyllisch moet je nagaan als je er echt heen zou kunnen. Mijn koffer zou gevuld zijn met; mijn fotocamera (we moeten natuurlijk wel alles vastleggen), bikini, zonnebril, tijdschriften en e-reader zodat ik kan lezen & niet te vergeten misschien toch ook mijn familieleden. Wat gezelschap om je heen is niet verkeerd! Dan ga ik er wel van uit dat er eten & drinken is anders stop ik dat ook nog even snel in mijn koffer.

Ben je al eens in Nederland op vakantie geweest? Zo ja, waar?

Ja en best veel ook! Vroeger waren het voornamelijk familieweekenden. Altijd een groot feest. En de laatste jaren zijn het weekendjes weg met vriendinnen of mijn vriend maar ook nog altijd vaste prik; het familieweekend! Oh ik vergeet nog een weekend wat vaste prik is, elk jaar weer opnieuw, het korfbalkamp!

Zou je liever een ski- of een zonvakantie willen hebben?

Een zonvakantie toch wel met de nipte meerderheid. Ik ben dol op nieuwe plekken ontdekken met de auto en laten we wel wezen dit gaat iets makkelijker zonder bergen vol sneeuw. En ja als ik dan nieuwe plekken ga ontdekken by car maak ik wel een tussenstop in de bergen om even naar beneden te roetsjen.

Wat is jouw leukste vakantieherinnering?

Mijn aller leukste vakantieherinnering? Dat kan ik echt niet kiezen hoor, dat zijn er zoveel. Ik vond Zakynthos erg bijzonder; eerste vakantie met mijn vriend. Maar ook Amerika vier jaar geleden was erg bijzonder; een roadtrip & 2,5 week alleen bij mijn oom en tante op bezoek. En ja zo zijn er nog veel meer vakantie herinneringen. Kiezen ben ik al niet zo goed in, maar als het hierover gaat al helemaal niet. Iedere vakantie zorgt voor mooie herinneringen vind ik!

Wat is je minst leuke vakantieherinnering?

Mijn bagage die achter gebleven was in Londen terwijl wij al in Amerika waren, de uren file onderweg naar Frankrijk of Spanje, elk jaar weer! Eigenlijk heb ik niet zoveel nare herinneringen aan vakanties. Alleen maar mooi denk ik dan maar zo, snel afkloppen voordat het volgend jaar wel gebeurd.

Naar welk(e) land(en) ga je dit jaar op vakantie?

Er staan voor dit jaar geen vakanties meer gepland, alle zomerreisjes zijn alweer achter de boeg. Dit waren een hoop nieuwe landen dit jaar; Kroatië, Praag, Kreta & Barcelona! Het liefst wil ik dit jaar nog naar Londen, maar of dit gaat lukken voor de jaarwisseling ga ik wel zien. Verder blijf ik lekker in ons kikkerlandje!

Adres gegevens

Sir Winston Churchilllaan 803
2287 AR Rijswijk
(geen bezoekadres)

06-11000108

Aanbevelingen

Kaartjes waar je écht iets aan hebt. Om iemand te verrassen voor zijn of haar verjaardag, een leuk kaartje voor in je interieur of om je voorraad mee aan te vullen. Met de kaarten van Schatreijk kun je alle kanten op! De kwaliteit is goed en de printjes zijn uniek. Doen! ♥️
Tessa
Beeke

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen.

Copyright © 2019 Auros. All rights reserved.

Add to cart