Hoe bereid ik mij voor op mijn zomervakantie?
Ik geniet onwijs van de momenten waarop ik vakanties mag uitzoeken. Wintersport, citytrip of een echte relax vakantie. Ik vind alle soorten vakanties leuk om uit te kiezen. Maar aangezien de zomer net van start is gegaan leek het mij leuk om je mee te nemen tijdens mijn voorbereiding naar de ideale zonvakantie!

Een vakantie boeken is niet in een paar minuten gedaan, ja na het verrichten van aardig wat voorwerk is het boeken zelf snel gedaan. Maar hoe zorg je nu dat je alle wensen vind in je vakantiebestemming?  Ik zal jullie eens meenemen in mijn traject naar een zon zee strand vakantie.

Fase 1: research time!

De eerste vraag die ik mezelf stel als ik begin met het zoeken van mijn vakantiebestemming is toch wel ‘Welke bestemming staat er hoog aan mijn lijstje van bestemmingen voor reisjes?’ Snel daarna volgt de vraag of we misschien terug willen naar dezelfde bestemming als vorig jaar. Alleen is dit eigenlijk altijd nee, omdat ik graag nieuwe plekken ontdek! Maar een vraag die ook door mijn hoofd spookt tijdens het nadenken over de bestemming is of ik nog nieuwe plekken ben tegengekomen die voor mij nog onbekend waren. Zoja! Toevoegen aan mijn wishlist voor bestemmingen voor mogelijke vakanties. Voor deze zomer waren onze keuzes allemaal gericht op eilanden. Dat maakt je keuze al een stuk gerichter! Maar wij zoeken ook aan de hand van vragen. Beantwoord deze vragen en filter de mogelijkheden!

  1. Wat voor vakantie wil je graag?
  2. Hotel, appartement of camping?
  3. Welke faciliteiten wil je op de bestemming hebben?
  4. Wil je naar een eiland of graag aan het vaste land?
  5. Een plek of wil je rondreizen?
  6. Welke gemiddelde temperatuur heb je als max. in gedachte?

Er zijn er nog veel meer vragen te beantwoorden, maar dit zijn voor ons wel de hoofdvragen waarmee ik mijn zoektocht altijd begin.

Fase 2: plannen kiezen & boeken!

Wie weet heb je na het beantwoorden van de vragen een mooie selectie qua bestemmingen. Als er eentje is binnen jullie budget is dat wel zo fijn! Je wil tenslotte niet het hele jaar niks leuks meer doen toch? Althans ik niet! Stel daarom altijd de getoonde reizen af op jullie eigen budget & de periode waarin jullie op vakantie willen gaan. De prijzen verschillen namelijk altijd heel erg! Hebben jullie dé vakantie plek gevonden? Dan rust er nog maar één ding te doen, dat is… datum van vertrek & de duur uitzoeken en boeken maar!

Fase 3: spaarplan opstellen

Jaa! De plek is geboekt, de vakantie staat vast. Ik ben inderdaad zo iemand die een spaarplan maakt voor de vakantie. Zal ik eens vertellen waarom? Omdat ik zeker wil weten dat ik genoeg geld heb op het moment dat ik de vakantie moet betalen. En omdat ik de laatste maanden niet niks leuks meer kan doen, omdat ik mijn vakantie nog niet bij elkaar gespaard heb! Aangezien er in de maanden richting de zomer altijd veel leuke evenementen voorbij komen. Die wil je toch niet missen? Mijn advies: reken uit wat je elke maand opzij moet zetten, tot de maand voor vertrek. Dan moet er vaak betaald worden.

Fase 4: making ready for take off!

De vakantie is geboekt, het spaarplan is gemaakt nu is het tijd voor de laatste week voor vertrek. Ja mijn voorbereiding begint al een week van te voren. Stiekem al wel iets eerder eigenlijk. Elk jaar blik ik een werp op mijn zomerkleding, welke pas ik nog? Wat is nog goed? Wat mist er nog? Op naar de stad om alles compleet te maken. Oké als mijn kleding allemaal in huis is, is het tijd om te wachten tot de week voor vertrek. Deze week staat vaak in het teken van dingen afronden thuis, kamer opruimen en natuurlijk VAKANTIE VOORBEREIDINGEN! Tijd om in te pakken!
Het inpakken begint bij mij altijd met het maken van een checklist, zodat ik zeker weet dat ik niks vergeet. Voordat ik aan mijn koffer begin, download ik mijn muziek (deze kan ik niet missen aan het strand) & een paar nieuwe films om te kijken tijdens de vlucht. Tijd om de koffer in te pakken. Als ik alles verzameld heb ga ik eens kijken of ik hem nog wel dicht krijg. Na het lezen van het artikel over hoe ik altijd mijn koffer dicht zal krijgen van How I Look zal dit vast wel goed komen!

Fase 5: making ready for the flight!

Ja de koffer zit weer dicht? Tijd om nog een keer na te denken voor dingen tijdens de reis. Ik ben bijvoorbeeld groot liefhebber van boeken lezen (dus even op zoek naar de leukste e-books!) Ben je nu dol op tijdschriften lezen? Kijk dan eens in je verzameling of ga nog even snel naar de winkel om de nieuwste te scoren. Ik heb nog één tip: controleer altijd de handbagage regels wat betreft vloeistoffen en andere belangrijke voorwerpen! Voorkomt problemen bij de douane voordat je je lievelings bodylotion mag achterlaten, zou zonde zijn!

Fase 6: final check!

Nog een keer alles controleren. Heb je je koffer ingepakt? muziek gedownload?, films verzameld of gedownload?, boeken verzameld?, handbagage ingepakt?, ingecheckt? Ohja! Die zou ik bijna vergeten. Inchecken kan bij de meeste maatschappijen al van te voren online. Super fijn, want dat scheelt je wachten op het vliegveld! Dus ga op zoek naar je reservering en kijk eventjes of het ergens vermeld staat!
Ja na het online inchecken is het dan toch echt zo ver. Je bent helemaal klaar voor een ontspannen zonvakantie!

Adres gegevens

Sir Winston Churchilllaan 803
2287 AR Rijswijk
(geen bezoekadres)

06-11000108

Aanbevelingen

Kaartjes waar je écht iets aan hebt. Om iemand te verrassen voor zijn of haar verjaardag, een leuk kaartje voor in je interieur of om je voorraad mee aan te vullen. Met de kaarten van Schatreijk kun je alle kanten op! De kwaliteit is goed en de printjes zijn uniek. Doen! ♥️
Tessa
Beeke

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen.

Copyright © 2019 Auros. All rights reserved.

Add to cart