nationale parken amerika

Wauw wat een plekken hebben we tijdens de start van onze rondreis al gezien. Prachtige stad als San Francisco, niet te vergeten de walvissen! Nu was het tijd om de rust van het grote Amerika op te zoeken midden in de natuur. Welke parken we hebben bezocht zal ik jullie vertellen!

Nature, it is!

Na 3 geweldige dagen was het tijd om naar het natuurgedeelte van de reis. Amerika heeft zoveel mooie parken niet normaal. Ook aan deze reis hebben we er een aantal toegevoegd. Van een ruige natuur met overal om ons heen een heleboel rotsen tot vooral heel veel bomen. De diversiteit van de natuur in Amerika geen gebrek.

Lake Tahoe

Lake Tahoe was onze eerste stop wat natuur betreft, maar zeer niet de minste! Het is in de winter een gebied om te skiën en in de zomer een beroemd wandelgebied. Door de gondels kon je makkelijk een wandeling naar de bergtoppen maken, maar aangezien we al een hoop kilometers erop hadden zitten hebben we het  in Lake Tahoe rustiger aan gedaan. Heerlijk dagje naar het strand en een kleine wandeling naar het favoriete meer van mijn tante; Emerald Bay! Het is een hidden secret van de omgeving, namelijk tussen de bomen te vinden. Het water is zo mooi blauw, wat resulteert in prachtige plaatjes.

Yosemite

Het tweede park wat op de planning stond was: Yosemite. Het geen wat mij het meest is bijgebleven is toch wel echt de grote bomen, de grote rotsen en de te gekke camping waar we verbleven. De tijd in Yosemite stond in het teken van buiten zijn, wandelen en genieten. En ja dit heb ik zeker gedaan. Zwemmen, eekhoorntjes kijken en geweldige wandelroutes verder was het na drie dagen tijd om weer verder te gaan. Helaas zonder het zien van sporen van de enige echte beren die daar hun woonplaats hebben.. Misschien maar goed ook, want stiekem was ik wel een beetje bang haha.

Zion

Ook Zion stond deze roadtrip weer op het lijstje. Vier jaar geleden zijn we hier ook geweest, maar in een totaal ander seizoen, namelijk de herfst! Wat betekend dat de bomen bladeren hadden in de meest te gekke kleuren. Nu was het zomer en dus was alles groen, niet minder mooi! Dit keer zaten we net als in de Grand Canyon aan de andere kant van het park, in een mooi huisje met prachtig vrij uitzicht. Er was zoveel ruimte dat we bij het avondeten bezoek kregen van buffels, wat een bijzondere beesten! Ook hier zijn we sportief bezig geweest (wéér wandelen). Maar née geen saaie rechte wandelpaden maar lekker kriskras over rotsen, onder rotsen door en dan met als eindbestemming adembenemende uitzichten. Zion is wat mij betreft een MUST op je roadtrip langs het westen!

Grand Canyon

Om het af te leren zijn we naar de Grand Canyon gegaan. Een oude bekende voor ons, want we zijn er al een keertje geweest. Alleen was dit keer de andere kant van de kloof aan de beurt. Het heeft mij opnieuw verbaast wat voor uitzichten je hier hebt als je gaat wandelen. Hier hebben we dan ook zeker goed van genoten! Als je van natuur houdt, is dit bijzondere park zeker een aanrader. Good to know: Als je iets bijzonders wilt doen in het park is een helikoptervlucht een must!

Na alle natuurparken was het tijd om richting de woestijn te gaan en een bezoekje te brengen aan Sedona. Heb je deel 1 & 2 gemist? Lees ze dan vooral terug!

nationale parken amerika nationale parken amerika nationale parken amerika nationale parken amerika nationale parken amerika nationale parken amerika nationale parken amerika nationale parken amerika nationale parken amerika nationale parken amerika nationale parken amerika nationale parken amerikanationale parken amerikanationale parken amerikanationale parken amerika

Adres gegevens

Sir Winston Churchilllaan 803
2287 AR Rijswijk
(geen bezoekadres)

06-11000108

Aanbevelingen

Kaartjes waar je écht iets aan hebt. Om iemand te verrassen voor zijn of haar verjaardag, een leuk kaartje voor in je interieur of om je voorraad mee aan te vullen. Met de kaarten van Schatreijk kun je alle kanten op! De kwaliteit is goed en de printjes zijn uniek. Doen! ♥️
Tessa
Beeke

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen.

Copyright © 2019 Auros. All rights reserved.

Add to cart